У Кабміні запевняють - "безкоштовно": Лікар розповіла, скільки коштує лікування коронавірусу в Україні

Люди продають майно, щоб заплатити за "безкоштовне"...

Коронавірус в Україні не зменшує своїх обертів. І хоча лікування для громадян безкоштовне, деяким людям доводиться докуповувати медикаменти, а це влітає в "велику копієчку". Про це повідомила лікар-інфекціоніст Ольга Кобевко, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

В лікарні не завжди є необхідні препарати для лікування COVID-19. Це залежить від фінансів, якими володіє медичний заклад. Є проблема з кроворозріджувальними ліками та антибіотиками.

"Кроворозріджувальні препарати, наприклад, які обов'язково призначаються в разі коронавірусу, надходять з перебоями. Тиждень є, два - нема. Буває, що призначаєш пацієнту один антибіотик, він закінчується, переводиш на другий безкоштовний", - сказала Кобевко.

Також до обов'язкових препаратів належать гормони, їх немає в лікарнях і люди змушені купувати їх за свої гроші. Медик зазначила, що є ліки, відсутні в протоколах лікування коронавірусу, але їх виписують лікарі. Іноді вартість космічна - близько 11 тисяч гривень за флакон препарату.

На жаль, не у всіх українців є такі фінанси, щоб лікуватися. У лікарні також госпіталізують хворих з сіл, які не мають достатнього фінансового забезпечення.

"У нас були люди, які казали, що продали корову, тому що не було грошей. Жінка була з чоловіком, говорила, що продала всі свої золоті прикраси. Вона повернулася з Італії, у чоловіка перед тим був інсульт, вона говорила, що багато там витратила на лікування і реабілітацію", - резюмувала лікар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...