У харківському СІЗО нібито помер проросійський блогер зі США (відео)

У Twitter з’явились повідомлення про те, що в українському СІЗО нібито помер проросійський блогер Гонсало Ліра, що має громадянство США і Чилі. Офіційно цю інформацію наразі не підтвердили ні в Україні, ні у Штатах, інформують Патріоти України.

Одним з перших про смерть Ліри написав журналіст Кіт Кларенберг, що працює у новинному проєкті The Grayzone. «Підтвердила його родина. Я не погоджувався з ним практично у всьому. Однак він не мав померти в українській в’язниці», — написав Кларенберг увечері 12 січня.

Незабаром про це повідомив і ексведучий Fox News Такер Карлсон, відомий своїми відверто проросійськими висловлюваннями. Він написав про смерть Ліри з посиланням на його батька, в якого нещодавно брав інтерв'ю.

Блогер Алекс Рубінштейн також опублікував у Twitter листа нібито авторства Ліри від 4 січня, в якому той скаржився на самопочуття. У записці сказано, що блогер мав подвійну пневмонію, пневмоторакс і дуже важкий випадок набряку тіла. Батько Гонсало казав, що його сина нібито «катували» у СІЗО.

На повідомлення про смерть проросійського блогера відреагував американський мільярдер Ілон Маск. «Це абсолютний безлад», — написав він у коментарях до посту американського бізнесмена Девіда Сакса.

Хто такий Гонсало Ліра і за що його затримали в Україні

Гонсало Лірі 55 років. Він народився в Каліфорнії, має чилійське походження і подвійне громадянство (Чилі та США).

Ліра починав як автор детективних книжок і романів-трилерів, згодом знімав кіно у Чилі, а у 2010-х став виступати як економічний оглядач, зокрема для Business Insider (8 з 10 його матеріалів для видання були видалені з сайту).

У 2017-му Ліра перепрофілювався в тренери з пікапу і почав вести блог для чоловіків під псевдонімом Coach Red Pill з порадами про знайомства і стосунки. На YouTube він мав понад 300 тисяч підписників. Як пише Daily Beast, його блог був сповнений стереотипів щодо жінок, зокрема їхнього віку й зовнішності.

Ще на початку 2010-х блогер приїхав у Харків, бо, як він казав, розчарувався в жінках із західних країн. Там він одружився з українкою й залишився жити.

А в листопаді 2021 року — за кілька місяців до російського вторгнення — Ліра видалив майже всі відео про стосунки й почав усе частіше виступати під справжнім імʼям. У соцмережах він заперечував повідомлення про підготовку РФ до вторгнення.

Проросійський пропагандист

23 лютого — за день до російського вторгнення — він приїхав до Києва «у справах». З початком повномасштабного нападу РФ Ліра почав активно висвітлювати події в Україні, повторюючи майже усі фейки російської пропаганди.

Він звинувачував НАТО у наближенні до кордонів Росії, заперечував різанину у Бучі, поширював фейки про біологічну зброю і карти від міноборони РФ; писав, що президент Володимир Зеленський вживає наркотики, а Україною керують неонацисти; казав, що Росія не стріляє по цивільних, і натомість звинувачував ЗСУ у воєнних злочинах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...