"У Коломойського є два вибори - швидкий або довгий кінець", - екс-нардеп Лещенко

Про масштаб проблем Коломойського говорить те, що розслідування його справи відбувається великою групою представників федеральних агентств США.

"Свого часу я написав книгу про американський процес над Павлом Лазаренком, вивчаючи оригінали документів у каліфорнійському суді, а тому розумію, що зараз відбувається з Коломойським у Америці", - пише екс-нардеп Сергій Лещенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Отже, декілька років тому підрозділ ФБР у місті Клівленд, штат Огайо, почав вивчати аномальну присутність на ринку нерухомості групи компаній зі словом “Оптима” у назві, які були пов”язані з Ігорем Коломойським. Про ці фірми ФБР дізналося після того, як партнер Коломойського, громадянин США на прізвище Мордехай Корф дав свідчення під присягою в суді у Майамі за позовом, поданим колишнім партнером Коломойського Вадимом Шульманом.

Піднявши праву руку та поклявшись казати правду, Корф мав вибір - або брехати та сісти в тюрму, або здати всю мережу компаній Коломойського, які були задіяні з метою прокачки коштів у США. Корф обрав власну свободу, а “список Шульмана” потрапив до ФБР, які почали вивертати назовні всю структуру Коломойського.

(Намагаючись помститися, Коломойський в Україні за допомогою прокурора Кулика включив Шульмана в “злочинну організацію Януковича”, інкримінуючи йому відмивання коштів за допомогою рахунків Коломойського… без участі самого Коломойського. Більш абсурдної справи уявити складно, але Кулик і не на таке здатен.)

Станом на зараз розслідування можливих кримінальних злочинів в Клівленді триває. Цього тижня відбулися обшуки в офісах компаній “Оптима” в Огайо та Флориді. З високою долею вірогідності, невдовзі “гранд журі” висуне кримінальні обвинувачення у скоєнні федеральних злочинів Коломойському та його спільникам.

Збираючи докази в кримінальному провадженні щодо Коломойського в Клівленді та Майамі, Міністерство юстиції США виокремило файли для подачі позову в Окружний суд Південного округу Флориди про цивільну конфіскацію майна Коломойського.

Ідеться про кампус офісних приміщень в Далласі, штат Техас, та хмарочос у Луїсвіллі, штат Кентуккі.

Позивачем у справі вказаний уряд США за підписом:

-- Дебори Коннор, глави відділу відмивання коштів та повернення активів Мінюсту США. Цю посаду вона обіймає останні два роки, до цього ще чотири роки була заступником у вказаному відділі.

-- Аріани Фахардо Оршан, федеральної прокурорки Південного округу Флориди, яка була призначена на цю посаду два роки тому президентом Дональдом Трампом, а до цього працювала суддею в місцевому суді 11 округу Флориди - четвертому за розміром суді США.

Відповідачем у справі є нерухомість та права на неї в Далласі та Луїсвіллі.

Тепер, щоб врятуватися, сторона Коломойського має навести докази законності придбання нерухомості. За версією американського Міністерства юстиції, це майно було придбано частково з тих 5 мільярдів, які Коломойський зі спільниками вивели з Приватбанку. А тому вони підлягають конфіскації на підставі порушень федеральних законів та приписів щодо відмивання грошей.

Коломойський розуміє серйозність процесів, які відбуваються щодо нього в США, а тому для свого захисту найняв високооплачуваного адвоката Майла Саллівана, колишнього федерального прокурора штата Массачусетс.

Про масштаб проблем Коломойського говорить і те, що розслідування його справи відбувається великою групою представників федеральних агентств, зокрема: дивізіоном ФБР у Клівленді; підрозділом міжнародної корупції ФБР у центральній штаб-квартирі; підрозділом кримінальних розслідувань податкової служби Міністерства казначейства; Митною та прикордонною службою США. Офіс міжнародних відносин Міністерства юстиції надає допомогу в розслідуванні.

Як на мене, в Коломойського у цій історії є два вибори - швидкий та довгий кінець. Перший - це варіант Лазаренка. Другий - це варіант Фірташа. І те, і друге не принесе йому щастя, буде коштувати дуже багато грошей, перетворить його на тотально токсичну особу та зробить ізольованим - або в рамках країни, або тюремної камери. Виводити гроші буде ще складніше. Оплачувати адвокатів - ще дорожче. Спілкуватися з кимось - ще обережніше. І те, і друге - це кінець його олігархічної імперії. Питання лише часу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...