У Криму росіяни збили власний БПЛА Mohajer-6


У східній частині Криму з неба впав російський безпілотник Mohajer-6 іранського виробництва.

Як повідомила окупаційна влада, безпілотник був заглушений російською системою радіоелектронної боротьби.

«У східній частині Криму засобами РЕБ заглушено та посаджено ворожий БПЛА. Постраждалих та руйнувань немає. Прошу дотримуватися спокою та довіряти лише перевіреним джерелам інформації», – написав голова окупаційної влади Сергій Аксьонов.

Імовірно, російські окупанти не усвідомлюють, що знешкодили безпілотник, який надійшов Росії з Ірану.

Уламки російського безпілотника Mohajer-6 іранського виробництва у Криму. 06.06.2023. Україна. Фото зі сторінок російських окупантів

Зараз РФ використовує у війні проти України придбані в Ірані безпілотники.


Застосування деяких з них вже підтверджене, це зокрема Shahed-131, Shahed-136 та Mohajer-6. У вересні минулого року один Mohajer-6 українським силам вдалося навіть захопити.

Порівняння уламків збитого БПЛА у Криму з безпілотником Mohajer-6

Цей безпілотник, який почали виготовляти у 2017 році, призначений для проведення розвідки, спостереження, рекогносцировки та вогневого ураження (несе до чотирьох боєприпасів).

Mohajer-6 має максимальну злітну вагу 600 кг, корисне навантаження 100 кг і дальність польоту 200 км. Він має максимальну швидкість 200 км/год, тривалість польоту 12 годин і максимальну висоту польоту 5400 м.

Раніше у захопленому іранському безпілотнику виявили компанії Rotax Aircraft Engines.

БПЛА оснащений камерою з мультиспектральним сенсором, лазерним далекоміром і двома підвісками: по одній під кожним крилом. На захопленому безпілотнику були авіабомби Ghaem-5.

Іранська авіабомба "Ghaem-5" знята з захопленого українськими силами безпілотника "Mohajer-6". Жовтень 2022. Україна. Фото з соцмереж

Начинка безпілотника – переважно іноземна. У дрона японські, китайські та американські камери і лазерний далекомір. Це переважно цивільні комплектуючі, їх не вважають військовими товарами.

Нагадаємо, у листопаді минулого року повідомлялось, що Москва домовилася з Тегераном про виробництво іранських бойових безпілотних літальних апаратів у Росії.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...