У Львові агенти Кремля хотіли створити "республіку Галичина" і приєднати до Польщі

У Львові судять колишню очільницю забороненої в Україні проросійської партії "ОПЗЖ" Інну Іваночко. Слідство вважає, що вона від 2015 року активно співпрацювала з Росією, поширювала фейки про нашу державу та разом зі спільниками хотіла, щоб західні області відділились від України. Про це пише "Судовий репортер", передають Патріоти України.

Львів'янка мала позивний "Інга"

Видання зазначає, що суд над підозрюваною відбувається у відкритому режимі. Під час суду прокурор Андрій Никеруй повідомив, що Інна Іваночко співпрацювала із російськими спецслужбами від 2015 року, у неї був позивний "Інга". Жителька Львова поширювала брехню про Україну до лютого 2022 року.

Свою вину підозрювана заперечує, заявивши, що від початку "військової операції" вона не спілкувалась з російськими пропагандистами та "не втекла з України".

Підозрювана активно виступала в етері пропагандистських ЗМІ

За даними слідства, від 2015 року Інна Іваночко у якості "експерта" активно виступала на російських пропагандистських каналах.

Ось приклади пропагандистських сюжетів за її участі: "Український серіал "Незалежність". На зв'язку Львів", "Виродки при владі", "Інна Іваночко: Українці своїми руками перетворюють квітучу республіку на руїну. І радіють", "Україна сьогодні - гірша, ніж у 90-ті", "У війні винні ми самі: львівський політик Інна Іваночко", "Позбавлення громадянства за російський паспорт - ще один крок у перетворенні України на анти-Росію" тощо.

Прокуратура вважає, що вона поширювала фейки про "нацизм в Україні" та створення "анти-Росії", щоб негативно висвітлити нашу державу, що зрештою дозволило Путіну оголосити про так звану "денацифікацію".

На початку війни двоє жителів Львова звернулись до СБУ через діяльність Іваночко

Все почалось з того, що у березні 2022 року до СБУ звернулись співробітники ТОВ "Консорціум агентств економічної безпеки", генеральним директором яких був Володимир Мальсагов. Вони повідомили, що їхня компанія у Львові ймовірно є російською агентурною мережею.

Слідство вважає, що Мальсагов - відомий львівський адвокат ймовірно ще 2011 року був завербований Росією. Він до 2021 року вільно їздив до Москви. Колаборант помер 2021 року через коронавірус.

У 2015 році скандальний адвокат працевлаштував Іваночко.

"До 2014 року в кабінеті Мальсагова стояв прапорець ФСБ, а Іваночко, судячи по всьому, була в курсі проросійської діяльності Мальсагова та користувалася його підтримкою. Вказані особи, судячи по всьому, були пов’язані проросійськими організаціями у Львові. За вказівками громадян РФ, які, ймовірно, причетні до діяльності російських спецслужб, проводили діяльність спрямовану на федералізацію України, створення окремої "республіки Галичина", а в подальшому приєднання до Польщі", - повідомив один із свідків.

Інший співробітник компанії підтвердив, що Мальсагов та Іваночко пропагували ідею від’єднання Галичини від України.

Хотіли "особливий статус для Львова" та "політичну і економічну автономію Західної України".

Слідчі провели обшуки у кабінеті покійного колаборанта і знайшли у його комп'ютері документи, які свідчать про те, що він та Інна Іваночко активно співпрацювали з російськими спецслужбами.

Також у Львові виявили сотні людей, які виконували завдання колаборанта. Деякі з них уже отримали підозри. Серед документів були знайдені докази того, що колаборанти хотіли посилити сепаратизм на заході України. Зокрема йшлось про "особливий статус Львова" та "політичну і економічну автономію Західної України".

У комп'ютері Мальсагова був виявлений такий лист до його російського куратора:

"Добрий день, щодо проведення запропонованих заходів пропонується робота за такою схемою:

  • підготовка заяви на подання законопроєкту щодо особливого статусу Галичини;
  • попереднє узгодження проєкту з вами. Оголошення по Львівській області міської сесії, заяви про внесення підготовленого законопроекту;
  • проведення пресконференції з цього питання, широке висвітлення проведеного заходу в ЗМІ - центральних і регіональних;
  • підготовка і проведення автопробігу, з підтвердженими гаслами - "Від Збруча до кордону".

Колаборант також підтверджував активну діяльність Іваночко.

Що каже захист Іваночко

Адвокатка підозрюваної Світлана Новицька у суді заперечувала, щоб суд долучив ці матеріали до розгляду справи. Проте прокурор наголосив, що обшуки були законними.

Світлана Новицька також наполягає, що її підзахисна мала право на подібну діяльність, а справу проти неї вважає "сфальсифікованою".

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...