"У Міші зламана рука, ніс, і він весь синій": "На підвалі" "ЛНР " вбили військового, який відмовився воювати

Під час перебування в нелегальній в'язниці для російських відмовників загинув військовий, інформують Патріоти України.

Як повідомляє ASTRA, це сталося в селищі Розсипне Донецької області, підконтрольному "ЛНР". Ресурс зафіксував першу смерть військового після перебування в нелегальній в'язниці для відмовників у цьому населеному пункті.

"Товариші по службі вбитого розповіли, що після побиття він був "весь синій", в причинах смерті - переломи ребер. Рідним заявили, що військовий загинув під обстрілом", - йдеться в повідомленні. Останній раз Михайло (ім'я змінено), який значився за військовою частиною 61899, з рідними виходив на зв'язок 1 листопада. Тоді він сказав, що його з дня на день повинні відправити на бойове завдання. Того ж дня товариші по службі розповіли родичам чоловіка про те, що його "забрала" військова поліція.

Як з'ясувалося через три дні, Михайло перебуває в нелегальній в'язниці, імовірно, в Зайцевому в "ЛНР". "Зі мною вийшов на зв'язок його товариш по службі і сказав: "Мене посадили, і Міша теж тут, у нього зламана рука, ніс і він весь синій". По гарячій лінії МО повідомили: якщо їх забрала військова поліція, то вони повинні бути в Зайцевому", - розповіла ASTRA родичка відмовника.

За інформацією ресурсу, 9 листопада товаришів по службі відмовника випустили з підвалу і перевезли в російське місто Курськ. Зі слів цих солдатів, в той момент Михайло залишався у в'язниці. Вони підтвердили, що той сильно побитий, у нього зламаний ніс.

Всі наступні дні рідні зверталися до відповідних структур РФ і військової частини, де їх запевняли, мовляв, військовий "виконує бойові завдання".

Про загибель солдата його близькі дізналися, через більш ніж тиждень. Згідно з офіційним повідомленням, саме 9 листопада він в результаті артилерійського обстрілу нібито отримав поранення, від якого помер 13 листопада. Причини смерті: "Тупа поєднана травма грудної клітки і живота з множинними переломами ребер і ушкодженнями внутрішніх органів" і "травматичний шок". У свідоцтві про смерть вказано місце загибелі - село Розсипне.

Як зазначається, нелегальний підвал у Розсипному знаходиться за 15 км від іншого відомого табору для відмовників - у Зайцевому Луганської області. За даними ASTRA, військових часто перевозять із Зайцевого в Розсипне і назад.

Наприклад, в Розсипному ув'язнені сидять, сплять на дошках або прямо на бетоні. Замість туалету використовують пластикові пляшки, а для освітлення - ліхтарі. Підвали діють нелегально.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...