У "надлюдини" з Кремля тремтять колінки через невблаганного "султана": Кремль відверто боїться прямого зіткнення з Туреччиною у Карабасі (відео)

Росія втрачає вплив не тільки на ситуацію в Нагірному Карабаху, а й у всьому регіоні. Новим лідером стає Туреччина, у відкрите протистояння з якою боїться вступати Москва.

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Туреччини домовився про стратегічне партнерство з колегою Реджепом Ердоганом. Москві це дуже не сподобалося. Реакцію РФ пояснив відомий український політтехнолог і блогер Олексій Голобуцький, передають Патріоти України.

Він звернув увагу на те, що Ердоган на зустрічі із Зеленським зробив ряд хворобливих "уколів" в сторону Кремля. Зокрема, він засудив анексію Криму, а також пообіцяв допомогу кримським татарам і підтримку Україні на її шляху в НАТО.

Москва не змогла приховати недовольства. Глава МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що Туреччина ніколи не розглядалася в якості стратегічного партнера Росії. А сенатор РФ Олексій Пушков поставив хрест на союзі з Туреччиною.

Голобуцький зазначив, що таке охолодження відносин між Туреччиною і РФ відбувається на тлі загострення конфлікту в Нагірному Карабасі. Там позиції РФ як посередника похитнулися. "Росія зацікавлена в тому, щоб цей конфлікт тривав якомога довше і роль РФ як примирителя, наставника тривала. Туреччину це не влаштовує ... РФ не захоче прямого зіткнення і буде змушена через якийсь час після успіхів військ Азербайджану в Нагірному Карабасі сісти за стіл переговорів", - заявив політтехнолог.

Україні вдається отримати свою вигоду від регіонального протистояння Анкари і Москви. Зокрема, було вирішено питання про закупівлю великої партії турецьких ударних безпілотників, які показали свою ефективність в сирійській, лівійській, а тепер і карабахській війнах. В майбутньому це озброєння може зіграти ключову роль в деокупацію Донбасу. Уже зараз бойовики "Л/ДНР" б'ють на сполох з приводу посилення обороноздатності України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...