"У нас набагато менше вбитих, але дуже багато поранених": Жданов розповів, чому приховують втрати ЗСУ

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що Україна, як і Росія, зазнає втрат у війні, особливо в боях, що точаться на сьогодні під Бахмутом. Про це Жданов сказав у ефірі свого відеоблогу, передають Патріоти України.

"Ми зазнаємо втрат, зокрема й під Бахмутом. До речі, там дуже колосальні втрати. Але у нас набагато менше вбитих. У нас дуже багато поранених. До речі, два дні тому навіть The New York Times надрукувало, що за одну добу під Бахмутом було поранено 240 наших військовослужбовців, що медичні установи заледве могли впоратися з потоком поранених, який ішов з лінії фронту", – розповів військовий експерт.

"Воно й недивно, тому що працює російська артилерія. А артилерія – це здебільшого уламкові поранення, саме тому така величезна кількість поранених", – додав Жданов.

Щодо кількості втрат, то він послався на дані радника голови Офісу президента Михайла Подоляка про близько 13 тис. загиблих. "Так, ми зазнаємо втрат, але повторюся, – не таких величезних, як Російська Федерація. Наші втрати набагато менші. По вбитих від початку війни за дев’ять місяців представник Офісу (президента) Михайло Подоляк озвучив, що у нас максимальне число – десь близько 13 тисяч убитими за час всієї воєнної кампанії", – сказав військовий експерт.

Він зауважив, що беручи до уваги кількість загиблих, кількість поранених українських бійців може становити 30-40 тис. Жданов також сказав, чому Україна офіційно не вказує своїх втрат: "Не заведено говорити про свої втрати пыд час ведення бойових дій. Є така практика".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...