У Німеччині офіційно підтвердили передачу Україні другого ЗРК Iris-T SLM

Українські військові отримали другий ЗРК Iris-T SLM від Німеччини.

Інформацію про це опублікували на сайті уряду країни, де регулярно оновлюють список переданої Україні допомоги.

Також у списку ще 8 вантажівок Zetros та 2 вантажівки з маніпуляторами та 8 контейнерів до них.

Нагадаємо, про передачу Україні другого комплексу Iris-T SLM повідомило видання Spiegel 19 квітня.

img src="/images/2023/04/30163307_zenytnykvadym2_large.jpg" alt="Комплекс IRIS-T SLM українських військових. Січень 2023. Україна. Фото: АрміяІнформ">

Це вже другий ЗРК з чотирьох комплексів, які Україна має отримати від Німеччини.

Також до постачання цих систем протиповітряної оборони долучається Швеція. Йдеться про передачу пускових установок, які сумісні з системою IRIS-T.

То ж за інформацією журналістів Spiegel, Швеція передала Німеччині 12 пускових установок IRIS-T SLS. Наразі шукають транспортні засоби, на які їх можна встановити для подальшої доставки в Україну.

IRIS-T – німецький зенітний ракетний комплекс (ЗРК) середнього радіуса дії.

Система призначена для знищення крилатих та балістичних ракет, а також літаків, гелікоптерів та БПЛА.

Основа ЗРК – модифіковані авіаційні ракети IRIS-T класу “повітря-повітря”.

Існують модифікації середнього та малого радіуса. IRIS-T SLM дозволяє вражати повітряні цілі на відстані до 40 км, а у “коротшій” версії SLS – до 25.

Пускові установки можуть мати колісне (MAN 8×8) або гусеничне шасі (двосекційний всюдихід BvS10) та містять 4 направляючих або 8 контейнерів з ракетами для вертикального пуску.

Основним засобом виявлення повітряних об’єктів є РЛС “CEAFAR GBMMR” з активними фазованими антенними гратами. Комплекс також може застосовуватися з німецьким радаром “TRML-4D” (Hensoldt), який виявляє повітряні цілі на відстані до 250 км.

Перший комплекс українські військові отримали в жовтні минулого року.

У січні цього року українські військові розповіли про роботу комплексу детальніше. Під час першого застосування ЗРК збив 100 відсотків цілей. Це переважно були крилаті ракети.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...