У новому пакеті військової допомоги США вперше можуть передати Україні ракети дальньої дії ATACMS, - ЗМІ

США в рамках нового пакета військової допомоги можуть уперше відправити Україні ракети ATACMS дальнього радіусу дії. Про це повідомляє CNN із посиланням на три джерела, передають Патріоти України.

Восени минулого року США вперше відправили Україні варіант ракетної системи ATACMS середньої дальності, приблизно в 160 кілометрів. Версія більшої дальності може досягати понад 300 кілометрів.

Раніше агентство Reuters із посиланням на американські джерела повідомило, що США готують пакет військової допомоги для України на мільярд доларів. Попередньо, військова допомога включатиме:

  • транспортні засоби,
  • ПЗРК Stinger,
  • додаткові боєприпаси для HIMARS,
  • 155-міліметрові артилерійські боєприпаси,
  • ПТУР TOW і Javelin.

Також військова допомога включатиме інше озброєння, яке може бути негайно використане на полі бою, повідомили неназвані чиновники. Раніше телеканал CNN повідомляв, що більша частина американської військової допомоги для України вже перебуває на складах Німеччини та Польщі. Неназваний чиновник також повідомив, що артилерійські снаряди будуть одними з перших матеріалів, які будуть передані Україні.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...

Компанія «PepsiCo», котра ганебно зберігає свій бізнес в Росії, неочікувано для себе дієво підтримала ЗСУ на лінії фронту (відео)

субота, 4 травень 2024, 5:55

Тепер власникам та топ-менеджменту гіганта харчової промисловості саме час переживати, щоб держава-агресор не скористалась цим як приводом, щоб підрізати бариші PepsiCo». Кажуть, що компанія «PepsiCo» заборонила рекламним агентствам згадувати ЗСУ, укр...