"У окупантів шалені втрати": Легендарний український тенісист розповів про службу в спецпідрозділі СБУ

Колишній український тенісист Сергій Стаховський поділився подробицями своєї служби в спецпідрозділі Альфа. Спортсмен розкрив цікаві деталі того, як групи працюють на передовій, передають Патріоти України.

«Як потрапив в Альфу? Якби в нас не було повномасштабної війни, то такого кар'єрного стрибка бути не могло (сказав з іронією — прим.). Але умови, в яких перебуває наша країна, дають змогу іноді таким ось „ексцесам“, як я, з’являтися в не дуже типових для тенісистів місцях».

«Наші групи працюють на лінії зіткнення. Працюють максимально ефективно. У нас є розрахунок міномета, є розрахунок FPV — вони можуть працювати, як у тандемі, так і автономно. Я був підключений більше до частини FPV, як інженер-розпорядник дронів. Влаштовуєш бойову частину на дрон, вставляєш у неї електродетонатор, під'єднуєш до мережі і запускаєш його в повітря.

Повернення з Авдіївки? Ми були на Донецькому напрямку, так буде коректно. Застали важкі бої навколо міста, ситуація складна, людські втрати у пі**рів шалені. Але це їх ніяк не зупиняє. Я брав участь в обороні Бахмута торік і пам’ятаю, які у них шалені цифри втрат були. Минув рік і нічого не змінилося. Тобто вони максимально не рахуються зі своїми втратами, їм взагалі пофіг. Вони пускають людей у розхід, як хочуть", — розповів Стаховський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...