"У окупантів шалені втрати": Легендарний український тенісист розповів про службу в спецпідрозділі СБУ

Колишній український тенісист Сергій Стаховський поділився подробицями своєї служби в спецпідрозділі Альфа. Спортсмен розкрив цікаві деталі того, як групи працюють на передовій, передають Патріоти України.

«Як потрапив в Альфу? Якби в нас не було повномасштабної війни, то такого кар'єрного стрибка бути не могло (сказав з іронією — прим.). Але умови, в яких перебуває наша країна, дають змогу іноді таким ось „ексцесам“, як я, з’являтися в не дуже типових для тенісистів місцях».

«Наші групи працюють на лінії зіткнення. Працюють максимально ефективно. У нас є розрахунок міномета, є розрахунок FPV — вони можуть працювати, як у тандемі, так і автономно. Я був підключений більше до частини FPV, як інженер-розпорядник дронів. Влаштовуєш бойову частину на дрон, вставляєш у неї електродетонатор, під'єднуєш до мережі і запускаєш його в повітря.

Повернення з Авдіївки? Ми були на Донецькому напрямку, так буде коректно. Застали важкі бої навколо міста, ситуація складна, людські втрати у пі**рів шалені. Але це їх ніяк не зупиняє. Я брав участь в обороні Бахмута торік і пам’ятаю, які у них шалені цифри втрат були. Минув рік і нічого не змінилося. Тобто вони максимально не рахуються зі своїми втратами, їм взагалі пофіг. Вони пускають людей у розхід, як хочуть", — розповів Стаховський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...