У окупованому Криму сталася пожежа на місці дислокації "Іскандерів" (фото)

У тимчасово окупованому Криму сталася пожежа в місці дислокації російських ракетних комплексів Іскандер-М, свідчать нові супутникові знімки, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє "Крим Реалії", 4 травня в окупованому Криму виникла масштабна пожежа в місці дислокації Іскандер-М. При цьому чи була пожежа викликана українським ударом, чи спровокована пусками самих російських ракет — поки неясно.

Ще ввечері 4 травня український Telegram-канал Дивізіон-Тиваз повідомив про ураження в Криму двох пускових установок Іскандерів, а також боєкомплекту до них. Цього ж дня росіяни повідомили, що збили нібито чотири ракети ATACMS, випущені ЗСУ.

Уранці того самого дня система супутникового стеження за природними пожежами американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) зафіксувала кілька вогнищ займання на території кар'єра з видобутку черепашнику, розташованого на території Сусанинського сільського поселення Первомайського району Криму.

На супутникових знімках за 5 травня видно сліди, ймовірно, цієї пожежі. Разом з цим на знімку за 20 квітня можна помітити кілька машин, розміри яких відповідають габаритам пускових установок Іскандерів. В однієї з машин можна побачити ракету в передпусковому вертикальному положенні.

«Загалом на знімку кар'єра за 20 квітня можна побачити щонайменше чотири машини, розміри яких відповідають габаритам пускових Іскандер-М - 13×3 метри. Жодної з них немає на знімку за 5 травня, зробленому після пожежі», - йдеться в повідомленні.

Також журналісти припускають, що загоряння сухої трави могло бути спричинене самими пусками ракет, проте Україна не повідомляла про атаки Іскандерів у ніч на 4 травня. Водночас на знімку за 5 травня можна побачити вирву, якої немає на більш ранніх фотографіях. Офіційно ні українська, ні російська сторони не коментували цієї ситуації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Красноярському краї зійшов із рейок вантажний потяг (фото)

неділя, 19 травень 2024, 13:14

У неділю, 19 травня, у Красноярському краї з рейок зійшов вантажний поїзд. За інформацією росіян, обійшлося без постраждалих. Про це повідомляє російський Telegram-канал Astra, передають Патріоти України. Зазначається, що інцидент стався о 12:50 за міс...

"Звільнили" Вовчанськ: Окупанти грабують зруйновані будинки місцевих жителів (відео)

неділя, 19 травень 2024, 12:59

Поки російський диктатор та його поплічники розповідають своєму народу про так зване "визволення братського народу", їхні війська масово обкрадають покинуті будинки у Вовчанську. Відеодокази ворожого розбою публікує Телеграм-канал "Розвідка Ноєм", пере...