У п'ять разів дешевше німецьких: В Україні створили тести для виявлення коронавірусу

Вартість тест-систем - 5 тисяч грн на 50 осіб.

В Україні з'явилися тест-системи власного виробництва для виявлення китайського коронавируса, які в п'ять разів дешевше німецьких аналогів. На даний момент за допомогою цих систем можна провести тести для 500 осіб. Про це повідомив науковий директор молекулярно-генетичної лабораторії Diagen, науковий співробітник Інституту геронтології НАМН Олександр Коляда, передають Патріоти України з посиланням на УНН.

"На даний момент (тест-системи - ред.) вже готові ... У нас є 10 тест-систем на 50 визначень, тобто на 500 осіб, нашої розробки", - сказав Коляда.
За його словами, тести "пройшли всі ті ж випробування, які проходять всі інші тести подібного роду".
За словами наукового директора, зараз системи знаходяться в лабораторії, яка готова надати розробку зацікавленим сторонам. На питання про те, чи надходили пропозиції від таких, Коляда відповів, що "вони знають про таку можливість, але поки, мабуть, необхідності не виникло".
"Ми готові виконувати дослідження самі на коронавірус в нашій лабораторії, і, якщо хтось захоче в своїй лабораторії проводити, тоді ми можемо продавати ... Вартість тест-систем - 5 тисяч грн на 50 осіб. Це десь в 4-5 разів дешевше, ніж німецькі", - розповів він.
За словами співрозмовника, якщо виникне необхідність, лабораторія може виготовити більшу кількість тест-систем.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Минулого року Байден міг досягти з китайцями компромісів по завершенню бойових дій в Україні. Але зараз вони вже ні про що з ним домовлятися не будуть, - Віктор Андрусів

субота, 27 квітень 2024, 0:00

"Китай і проблема завершення війни. Від самого початку війни Китай був союзником РФ. Але не від самого початку він брав у ній активну участь. Зрозуміло, що китайці щиро вірили в "Київ за три дні", і в їхній прямій допомозі потреби не було. Але після ро...

Замінить Leopard 2 і Leclerc: Німеччина і Франція домовились створити танк нового покоління

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:44

Німеччина та Франція хочуть спільними зусиллями створити танк нового покоління до 2040 року. У п’ятницю міністри оборони двох країн заявили про перехід до наступної фази проекту. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Зазначається, що у 2017 ...