У планах РФ завербувати сили спеціальних операцій, які вийшли з Афганістану в Іран, - військовий експерт

Олексій Гетьман, військовий експерт, ветеран російсько-української війни, зазначив, що найманці, які були у ССО Афганістану, працюють з ПВК Вагнера і вже воюють на боці РФ у війні проти України. Про це він розповів в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Росіянам дуже потрібна пауза, тому вони з одного боку намагаються сісти за стіл переговорів, хоча вже було прийняте рішення РНБО, що ніяких перемовин не буде до виводу російських військ з території України. А по-друге, РФ хоче перевести цю війну у так звану окопну, щоб вести бойові дії на виснаження. Це дасть противнику можливість перегрупувати свої війська та підтягнути ті резерви, які вони зараз долучають", - прокоментував військовий експерт.

Олексій Гетьман додав, що у Росії не призупинили мобілізацію і можуть добрати до одного мільйона людей, також у них ще є осінній призов, з якого теж будуть залучені люди. "Потрібно ще брати до уваги 40 тисяч військовослужбовців, які виїхали з Афганістану в Іран після того, як звідти вийшли американські війська. І відомі плани РФ, щоб завербувати цих людей, особливо сил спеціальних операцій (ССО). Саме про це казав керівник Афганських ССО Хайбатулла Алізай, що хоче завербувати для ведення війни в Україні 5 тисяч військовослужбовців, які були у ССО Афганістану. Навіть зараз у місті Мешхед, де розташована база Корпусу вартових Ісламської революції, проводяться тренування, а частина цих найманців вже воює на боці РФ. Вони працюють безпосередньо з ПВК Вагнер. Таких людей називають командос (спеціально підготовлені військовослужбовці – ред.), які мають специфіку переправлення з одного берега на інший. Можливо, росіяни таким чином щось планують з точки зору атаки з лівого берега річки Дніпро на правий", - зазначив ветеран АТО.

Гетьман зауважив, що ПВК Вагнер ще у Курську та Брянську побудували бази для підготовки найманців, і там бігають не якісь мобікі, а ретельно підібрані люди, тобто Пригожин займається підготовкою цих військовослужбовців, аби долучити їх до війни в Україні.


Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...