"У Путіна в руках заряджений автомат, але спусковий гачок забрали": Кондратюк оцінив можливість заколоту в Росії

Голова Чечні Рамзан Кадиров відігравав вирішальну роль в "імперії страху", яку створив президент РФ Володимир Путін. Люди Кадирова відповідали за всі вбивства політичних опонентів Кремля, а тепер ліквідація очільника Чечні відкриває можливість російським елітам здійснити заколот щодо усунення самого Путіна, передають Патріоти України.

Про це в інтерв'ю проєкту "Орестократія" сказав український офіцер спецслужб, генерал-лейтенант, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк. Він зазначив, ФСБ РФ давно намагалася "дістати" Кадирова і єдиним запобіжником був Путін.

"Але сьогодні сама доля Путіна вже під сумнівом, тому що, я б сказав так, останні події, які відбуваються на фронті, й неспроможність Росії досягти будь-якого військового успіху на території України якраз ставлять еліті питання про усунення Путіна від влади. І ситуація з Кадировим, мені здається, буде вирішальним чинником, який має вплинути на це", – сказав офіцер.

Кондратюк додав, що власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин був "частиною мафіозної держави Путіна, і розвивалося все це на стресі та залякуванні еліт", тоді як другою такою складовою був Кадиров – і "його роль в імперії мафіозної держави Путіна була вирішальною".

"Тому що всі вироки, які відбувалися щодо політичних опонентів, усе решта вводилися в дію безпосередньо виконавцями Кадирова. І це не лише політичне вбивство того ж самого Нємцова, але також усі будь-які інші політичні вбивства, і зокрема за кордоном", – пояснив генерал-лейтенант.

За словами Валерія Кондратюка, саме на особистості Кадирова базувалася путінська "імперія страху", але тепер силові органи та збройні сили РФ можуть реалізувати заколот щодо усунення самого Путіна.

"Я б сьогодні цю ситуацію порівняв із тим, що в Путіна зараз у руках – заряджений автомат, але спусковий гачок у нього забрали, спусковий гачок – мається на увазі Кадиров. І такі події, по суті, дають елітам сьогодні можливість провести те, що вони давно вже планують, і те, що давно визріває в силових органах і безпосередньо в збройних силах Росії, – заколот щодо усунення Путіна", – сказав офіцер української СЗР.

Валерій Кондратюк додав, що усунення Путіна є єдиним виходом із ситуації для РФ, "коли кожен день стає гіршим і гіршим, і виходу з цього вони не бачать, особливо ті співробітники ФСБ, які дійсно там відчувають і розуміють перспективи наслідків таких дій Путіна щодо війни".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...