У ракетних обстрілів росіян зараз є дуже важливі цілі - не військові, а політичні, - експерт

Основне завдання Росії показати своїм громадянам, що окупаційні війська можуть пробити протиповітряну оборону Україну. Таку думку інтерв’ю «Главкому» висловив керівник військових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук, передають Патріоти України.

За словами експерта, росіяни стали активно використовувати С-400. «Скажімо, «Іскандери», «Кинджали» – це спеціальні ракети, розроблені для ураження наземних об'єктів зі спеціальною системою наведення. Але те, що, крім спеціалізованих ракет, по наземних цілях використовується і зенітно-ракетні комплекси, свідчить про те, що ефективних ракет чи комплексів не вистачає. Всі вже звикли що вони С-300 луплять по Запоріжжю, Херсону, Харкову, але «трьохсотки» є старим комплексом, до якого ракет просто неміряно. Навіть коли наші військові рахують удари, то С-300 просто не враховують», – каже Лакійчук.

Як зазначив керівник військових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ», С-400 у росіян – це «аналоговнетний» засіб ППО. «Там, де для закриття повітря потрібний дивізіон С-300, достатньо батареї С-400. А зараз вони стріляють цими ракетами по Києву. Тут два варіанти: або у них вже така щільна система ППО, що є просто зайві установки, або у них просто немає інших засобів. Це свідчить про те, що у росіян зараз є дуже важливі цілі: і мені здається, що навіть не військові, а політичні», – каже експерт.

Лакійчук наголошує, диктатор РФ Володимир Путін постійно розповідає росіянам про «вундерваффе» (зброя надзвичайно великої сили), і всі пропагандисти вже вимагають її продемонструвати. «От вони і намагаються довести першою чергою самим собі, що все-таки можуть пробити нашу протиповітряну оборону. Але поки не можуть, що означає, що ми цей рік з нашими партнерами витратили не дарма. Балістичних ракет запускають поки до десятка. Якби, не дай Бог, по нас лупили пів сотні «Іскандерів» одночасно, це було б набагато страшніше. Але росіяни не можуть забезпечити таку щільність залпу», – додав експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...