"У рамках співпраці": РФ попередила Іран про атаку Ізраїлю за кілька годин до її початку

Росія попередила Іран про підготовку ізраїльської атаки за кілька годин до її початку, повідомляє Sky News Arabia з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

За даними видання, Москва повідомила Тегерану про переміщення американських та ізраїльських військових. РФ надала цю інформацію «у рамках співпраці з Іраном і зниження ескалації у регіоні».

Зазначається, що Тегеран применшив наслідки ізраїльської атаки, стверджуючи, що деякі об'єкти зазнали «обмеженої шкоди». Іран також заявив, що ізраїльські удари були націлені на військові бази в провінціях Ілам, Хузестан і Тегеран.

Удар Ізраїлю по Ірану 26 жовтня — що відомо

У ніч проти 26 жовтня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) атакувала Іран у відповідь на масштабний ракетний обстріл 1 жовтня. Вибухи пролунали у Тегерані, а також сусідньому місті Карадж. Іран та Ірак закривали свої повітряні простори через атаку Ізраїлю.

Зранку у ЦАХАЛ повідомили про завершення «точкових ударів» по військових об'єктах в Ірані. Там заявили, що зраїльська авіація вдарила по виробничих об'єктах, що використовувалися для виготовлення ракет, які Іран двічі цього року запускав у бік Ізраїлю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Москва постійно погрожує, що відкриє новий театр військових дій": Фейгін пояснив, чого чекати Україні від Трампа чи Гарріс

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:08

Російський опозиційний політик Марк Фейгін в інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському зазначив, що адміністрація Байдена, крім того, що хоче перемоги на виборах свого кандидата від демократів Камали Гарріс, боїться зміни порядку де...

Кремль точить олівці для чергових червоних ліній: Путін готує Україні новий ультиматум, буде два варіанти в залежності від того, хто стане президентом США, - росЗМІ

понеділок, 28 жовтень 2024, 8:32

Після виборів президента США, що відбудуться вже 5 листопада, диктатор РФ Володимир Путін може спробувати висунути Києву новий ультиматум. Ця тема активно обговорюється у Кремлі. . Такою інформацією поділився впливовий російський Telegram-канал "Таємн...