У Росії через війну гостро бракує працівників в одній із галузей, - британська розвідка

По всій Росії фіксується дефіцит медичних працівників. Імовірно, причиною стала війна країни-агресорки проти України. Про це йдеться в новому звіті розвідки міноборони Британії, передають Патріоти України.

Хоча на тлі мобілізації в Росії у вересні 2022 року медичних працівників попередили, щоб ті не виїжджали з країни, до 2% лікарів і медпрацівників усе одного втекли за кордон, щоб уникнути призову.

За даними британських розвідників, до трьох тисяч медпрацівників, імовірно, були мобілізовані для надання медичної допомоги під час бойових дій.

При цьому в листопаді 2023 року міністерство охорони здоров'я РФ поскаржилося, що медичному сектору не вистачає близько 26 500 лікарів і 58 200 представників середнього медичного персоналу. Так, у 22 регіонах Росії – значний дефіцит лікарів, а ще в семи цей дефіцит гострий.

Згідно з оцінкою за січень 2024 року, за попередні 15 місяців кількість лікарів у Росії скоротилася на 7,5 тисяч. Однак у цьому винуватять не лише мобілізацію, але й довгий робочий день і низьку зарплатню.

У звіті про бюджет РФ на 2024 рік йдеться про те, що бідніші регіони Росії матимуть проблеми з фінансуванням зарплат медиків. «Важкий ресурсний і фінансовий тягар підтримки війни Росії в Україні негативно впливає на низку цивільних секторів, які обслуговують російське населення. Немає жодних ознак того, що тенденція до скорочення кількості медичних працівників у Росії зміниться протягом 2024 року», – підсумувала розвідка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...