У Росії трапилась невдача. Скоро в регіонах згадають, хто годує Москву і Пітер, - експерт

"Турецький потік" можна перейменовувати в "Путінський струмок", бо Ердоган останнім часом надає перевагу неросійському газу.

"Друга половина 1980-х та усі 1990-ті - це період низьких цін на нафту. Схоже, історія повторюється. Що робилось в СРСР, відновлення якого так прагнуть в Кремлі? Скоротили затратні інфраструктурні проєкти. Наприклад, той же "Ямал-Європа", що був спроєктований київським ВНІПІ Трансгаз ще в пізньорадянський період. Відмовились розвертати сибірські ріки", - пише експерт з енергетичних питань Михайло Гончар на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Що роблять в Росії? Все навпаки - збираються будувати новий мегавідкатопровід! "Сила Сибіру-2" називається. При тому, що щойно збудована "Сила Сибіру" не працює, і її можна спокійно назвати "Сила Китаю", бо він продиктував Кремлю свою цінову політику. "Північний потік-2" не добудовано, "Турецький потік" можна перейменовувати в "Путінський струмок", бо Ердоган останнім часом надає перевагу неросійському газу.

Але не дивлячись на це, "планов громадье" не зменшується. Це не дивно, адже для путінської клептократії потрібні нові й нові мегапроєкти. Апетити Кооперативу "Озеро" зростають в прогресії.

Однак, є те, що не враховується. От чому епоха "дорогого Леонида Ильича" така мила росіянам? А Горбачова та Єльцина немила? Все просто. Під час Брежнєва нафта була дорога, нафтодолари текли рікою, горілка дешева, а при Горбачов іта Єльцині - усе навпаки!

Епоха Путіна "ДоОбнуленого" прийшлась на період високих цін на нафту, нафтогазодолари полились Ніагарою, ціни на горілку і не тільки стали доступними. "Спасибо дорогому Владимиру Владимировичу!" І кремлівський фюрер увірував у це, а його посіпаки стали прогнозувати його довічне царювання. Адже запаси нафти й газу в Росії безмежні, тільки встигай труби будувати й розводити євроскнар "на бабки".

Але трапилась невдача. Янкі зі своїми сланцями, саудити з нафтою псують життя...

І ось теперішнє проголошене "долгое государство Путина" (за Сурковим) потрапляє на тривалий період низьких цін на нафту й газ. Путін "ПісляОбнулення" - це для росіян буде "Федот да не тот". Але поки що Газпром проєктує "Силу Сибіру-2". Нехай проєктують і будують. Можу навіть підкинути ідею наступного відкатопроводу - "Ямал-Мумбаї" і обов'язково через Гімалаї!

Чим більше таких проєктів в умовах обвалу нафтогазових доходів, тим швидше в російських регіонах згадають "кто кормит Москву и Питер"! І тоді "долгое государство Путина прикажет долго жить"!"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...