У Росії з'явилась "партія почесної капітуляції" на чолі з Пригожиним, - Піонтковський

Бунт ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина вчергове показав неминучість поразки Росії. Спроба заколоту Пригожина продемонструвала відсутність російської держави. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав російський політичний діяч, публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Коли Пригожин пішов до штабу Південного військового округу, який веде війну проти України, і ніхто не чинив йому спротиву, а два генерали, заступник міністра оборони один, а інший — заступник начальника Генерального штабу, догідливо розмовляли з ним, а потім він скерував свій підрозділ до Москви. Дорогою жоден військовий загін не чинив опору, а навпаки, багато хто переходив на його бік. А потім ми бачили ось цю атмосферу прощання з "вагнерівцями", які виходили з Ростова. Це вже після того, як Путін назвав їх зрадниками. Але симпатії людей були на їхньому боці. Ось це основне враження", - сказав Піонтковський.

За словами Піонтковського, у російській верхівці зараз виникли дві партії – "почесної нічиєї" та "почесної капітуляції". І саме Пригожина можна назвати очільником "партії почесної капітуляції".

"Умовно одну називаю "партія почесної нічиєї" – це Путін і близькі до нього люди. Вони закидають Україну всілякими посередниками, які пропонують одне й те саме – припинення вогню, в руках Росії залишається значна частина української території, і Путін продає це своєму піплу як почесну нічию. Але більшість людей у Москві, зокрема ті, що володіють владою, вони розуміють, що це нереально: ні Україна, ні Захід на цю "почесну нічию" не погодяться. І цю партію я б назвав "партією почесної капітуляції". Вони розуміють, що Росії доведеться прийняти умови плану Зеленського та вимогу "Великої сімки" про повне виведення окупаційних військ. І ось, на мій погляд. Пригожин є фронтменом цієї партії", — вважає публіцист.

На думку Піонтковського похід на Москву був задуманий "партією почесної капітуляції" для того, щоб налякати диктатора Путіна, показати, що у нього немає ніякої підтримки ні в суспільстві, ні в силових структурах, і схилити його до виконання своїх вимог. "Я вважаю, що цей результат блискуче вдався", – резюмував публіцист.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...