"У Росії з’явився новий медійний жанр - витік телефонних розмов відомих людей", - політолог Фесенко

"У Росії з’явився новий медійний жанр — витік телефонних розмов відомих людей. Поки що йдеться про «простих» мільярдерів, а не про найбагатших людей Росії. Але хтозна, що буде далі", - пише політолог Володимир Фесенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Під час цих розмов їх учасники скаржаться один одному на ситуацію, пов’язану з нинішньою війною Росії проти України, на «муділ», які розв’язали цю війну, її негативні наслідки для їхнього бізнесу та взагалі для майбутнього Росії. Це відображення настроїв у російських бізнес-елітах, особливо тих її представників, хто, на їхнє щастя, опинився поза межами Росії. Тому особливо цим розмовам не дивуються. Швидше обговорюють, хто й навіщо їх зливає.

Дві найпопулярніші версії таких пояснень:

1. Це роблять конкуренти, щоб підставити своїх бізнес-противників.

2. Це робить ФСБ, щоб «підвісити на гачок» і подоїти окремих представників російської бізнес-спільноти, а паралельно нагадувати всім російським елітам, що всіх слухають і все під контролем.

Для нас не важливо, хто й навіщо зливає ці розмови. Важливий саме їх зміст, фіксація настроїв російських еліт, їхні тривожні очікування. «Розруха починається в головах», як сказав відомий літературний персонаж. Оголошення, опублічнення цих настроїв їх лише посилюватиме. Це як ланцюгова реакція. Будуть, звісно, і протилежні реакції. Серйозні люди фільтруватимуть свій телефонний «базар». Спростовуватимуть сам факт таких розмов. Але самі настрої нікуди не подінуться, і вони лише розширюватимуться. А якщо до цих «зливів» причетна ФСБ, то «контора» таким чином також надсилає сигнали про неоднозначну ситуацію у зв’язку з нинішньою війною. Там також незадоволені. Ось такий парадоксальний цей медійний жанр".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Верховного головнокомандувача хтось з найближчого оточення свідомо ввів в оману, і він повторює чиїсь слова, - Бутусов

понеділок, 20 травень 2024, 0:30

"Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський зробив заяву: "Уперше за роки війни жодна із бригад не скаржиться, що немає артилерійського снаряда. І це відбувається упродовж останніх двох місяців". Ці слова приголомшили більшість військових на фрон...

"Ми вже третій рік живемо в ситуації збитої оптики. Що вище на п'єдестал ставлять армію, то менше люди хочуть до нас", - Павло Казарін

понеділок, 20 травень 2024, 0:15

"Я не народжений для війни. Я взагалі не зустрічав на війні тих, хто був для неї народжений. У роті, з якою я починав служити, були шкільна вчителька, ІТ-шник з Івано-Франківська й цирковий мім із Києва. Бачив в армії трактористів і маркетологів. Бізне...