"У росіян нова тема. Всі пропагандисти і їх куратори почали розганяти тезу, що Україна банкрот", - Фурса

"Україна банкрот. Україна потрапила у залежність від Заходу. Волають на болотах…. У росіян нова тема. Всі пропагандисти і їх куратори почали розганяти тезу, що Україна банкрот. Базою для цього стало те, що рейтингові агенції поставили рейтинг України на рівні "Вибіркового дефолту", - пише на власній сторінці у Facebook економіст Сергій Фурса, передають Патріоти України, та продовжує:

"Все пропало? Ніт. Що сталося? Україна провела реструктуризацію зовнішніх комерційних боргів. Україна погодила із інвесторами заморозку усіх виплат на два роки. І інвестори погодились на це. Для інвесторів цілком зрозуміло, чому Україна під час війни, коли економіка падає на 30%, не має грошей для обслуговування боргу. Ба більше, інвестори би самі дуже здивувалися, якщо б Україна у такий ситуації продовжила обслуговувати борги. Це було б не раціонально. І не розумно.

Україна дійсно отримала тимчасово рейтинг на рівні дефолтного. Але це був технічний крок рейтингових агентств. І дуже скоро вони зроблять наступний крок і виведуть Україну із свого рейтингового дефолту. Бо реструктуризація пройшла швидко і не боляче.

Зазвичай не платити по боргам – то погана ідея. Бо вона руйнує довіру. А довіра – це є найдорожче у сучасному світі. Тому дуже поганою була ідея у довоєнний час не платити по своїм боргам. Тому цю ідею так активно і просували російські агенти і Коломойський. Це було б дуже погано для економіки України. Але зараз довіра не руйнується. Бо Україна має достатньо аргументованих причин для проведення реструктуризації. Ми це розуміємо. Інвестори це розуміють. А тому, коли війна завершиться, Україна повернеться до фінансового світу. І цей тимчасовий рейтинг на рівні дефолтного не буде великою проблемою у взаємовідносинах з інвесторами. Хоча певні технічні проблеми створить. Проте це мінімальні проблеми, уникнути яких в результаті військової агресії неможливо.

Україна в дефолті. Росія в дефолті. Чи є різниця? Так. Перш за все пройде кілька днів і тижнів і рейтинг України повернеться на не дефолтний рівень. Це був суто технічний крок рейтинговий агенцій, які не могли проігнорувати таку подію. А от Росія не домовилась з кредиторами. Росія вже кілька місяців перебуває у стані дефолту. І буде у ньому перебувати ще дуже довго. По-друге, Україна зберегла довіру інвесторів. А Росія перш за все потрапила у моральний дефолт, а вже потім у технічний.

Тому і бісяться у Москві. Бо знають про свій стан. І тому кричать про дефолт в Україні. Тому і кричать, саме зараз, що українська економіка зруйнована. Хоч українська економіка поступово відновлюється навіть під час війни. А от російська деградує.

Ну нехай бісяться. Чим голосніше пропаганда волає на болотах, тим більше у нас розуміння, що все йде дуже не по плану.

Чи у України фінансові проблеми? Так. Вдосталь. Через російську агресію. І вони будуть тривати, поки російські солдати не заберуться з України. І так, дійсно, ми потребуємо постійною допомоги Заходу. Але фішка у тому, що ця допомога у нас є. А от у Росії ії нема. І вони це знають. Вони розуміють, що Іран і Північна Корея не допоможуть побороти економічну кризу. Тому наша залежність – це наша сила, бо ми отримаємо допомогу, яка коче потрібна у війні на виснаження. Тому і кричать ще голосніше. Але нехай".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20