У росіян посилюється паніка через прорив ЗСУ на лівий берег Херсонщини. Воєнкорам наказано підтримувати оптимізм, - ISW

Окупанти у паніці через прорив українських воїнів на лівий берег Херсонської області: російські пропагандисти кричали про те, що ЗСУ загрожують їм у цьому районі, однак незабаром різко змінили риторику. Про це у своєму свіжому звіті пише американський Інститут вивчення війни (ISW). В РФ запевняють своїх громадян, що прорив ЗСУ на лівий берег "не такий глобальний". Проте паніка росте і серед сами пропаганадистів.

Українські військові, тим часом, заявили про ведення боїв за повний контроль над селом Кринки (30 км на північний схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро).

Російські провоєнні блогери стверджували, що ЗСУ зберігають позиції в Кринках, але не погоджувалися щодо масштабів цих позицій. Один із них стверджував, мовляв, українські війська просунулися майже на два кілометри на південь від населеного пункту. Інший говорив, що українські сили контролюють усі Кринки, а третій спробував спростувати це твердження, переконуючи, що росіяни "витіснили" українців з позицій на південній околиці села.

В ISW зауважують, що пропагандисти намагаються применшити поразки армії РФ та розповідають, що ті все ще обстрілюють українські позиції біля Антонівського мосту на північ від Олешок (7 км на південь від Херсона та 4 км від річки Дніпро) та залізничного Антонівського мосту на північ від Пойми (10 км на південний схід від Херсона та 4 км від Дніпра).

Один блогер промовився, що бойові дії велися поблизу Кринок і Піщанівки (12 км на південний схід від Херсона та 3 км від Дніпра).

В ISW зазначають, що українські Сили оборони зберігають присутність на лівому березі Херсонщини після того, як у ніч з 17 на 18 жовтня розпочали масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...