У росіян суттєво поменшало носіїв КАБів: Стало відомо, скільки Су-34 знищили українські дрони на авіабазі "Морозовськ"

14 червня, у ночі Силами оборони України був завданий далекобійний удар із використанням дронів, ціллю якого стала авіабаза "Морозовск" у Ростовській області, що приблизно за 300 км від поточної лінії фронту, інформують Патріоти України.

Про це удар стало відомо ще вранці, бо на звуки вибухів та пожежу жалілись мешканці населених пунктів, які розміщені поряд з аеродромом. А потім і так зване міноборони РФ традиційно відрапортувало про знищення всіх далекобійних українських дронів. При цьому лише у Ростовській області нібито одразу 70 одиниць.

Але супутникові знімки, які оприлюднив OSINT-аналітик Brady Afrik демонструють, що у РФ традиційно перехоплюють дрони тими об'єктами, які вони й мали уразити. Зокрема на авіабазі "Морозовск" зафіксовано наступний результат:

На супутниковому знімку - технічно-експлуатаційна частина авіабази, на якій проводить огляд, обслуговування та ремонт літаків. На майданчику перед нею 4 червня зафіксовано одразу п'ять літаків, які можуть бути ідентифіковані як фронтові бомбардувальники Су-34, або винищувачі Су-30 (у версії з переднім горизонтальним оперенням).

А на сьогоднішньому знімку від 14 червня - на цьому місці лише сліди від пожежі на майданчику, а також є пряме влучання в ангар де й обслуговуються літаки. І якщо придивитися, то у проламі видно, що там знаходяться два літаки. Однак сказати, що під час цього удару було знищено чи пошкоджено саме п'ять літаків, що були перед ангаром, неможливо. Бо з 4 червня, тобто за десять днів, літаки точно змінювали своє місцеположення.

Але можливо взяти публічний знімок Santinel від Європейської космічної агенції, який був зроблений рано вранці 13 червня (08:26 за UTC), тобто за день до удару. І пори низьку якість можливо роздивитись, що на майданчику знаходиться один літак.

Таким чином, враховуючи те, що на цьому майданчику перед знищеним ангаром видно сліди пожежі, то можливо припустити, що мова йде про мінімум три уражені російські літаки: два в ангарі та один перед ним.

І це більше ніж чудовий результат, бо на жаль, за наявною інформацією, поки українські дрони не мають касетних бойових частин, які дозволили б засипати авіабазу суб-боєприпасами. А тому необхідно уражати цілі у "індивідуальному порядку" осколково-фугасними бойовими частинами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

п’ятниця, 28 червень 2024, 1:07

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...

Генерала Содоля навмисно злили! Безугла здала військову таємницю. Атакують Сирського / Снєгирьов

п’ятниця, 28 червень 2024, 0:35

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова. Напередодні начальник штабу бригади Нацгвардії "Азов" Богдан Кротевич звернувс...