У РПЦ заявили про "священну війну" проти України. Це постріл собі в обидві ноги з кривої двостволки. Нехай продовжують, - Віктор Трегубов

"Я коротко щодо російської церкви і нещодавнього документу, де "СВО" назвали "священною війною". Те, що ще рік тому було дурістю навіженого Охлобистіна, стало загальним правилом для російської церкви", - пише журналіст та військовослужбовець Віктор Трегубов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Іронія в тому, що "священна війна" – термін, взагалі чужий православній традиції. Не те щоб та виключає війни як такі, але вважає їх скоріш вимушеною необхідністю самозахисту. "Священна війна" – це щось на кшталт "священне прибрання".

Ну й на додаток, офіційна фіксація твердження, що після завершення "СВО" Україна має увійти у виключну зону впливу Росії. Це твердження церкви, нагадаю.

Що ж. Я вважаю, що це дуже добре. Я щиро вдячний патріарху Кирилу. Він уже котрий раз таке робить: слухняно бере під козирьок там, де це призводить до втрати позицій його церкви, що формувалися сторіччями.

Це невимовний козир усім опонентам РПЦ в світі та неймовірної сили удар не скажу куди усім її адвокатам. Фактично на весь світ проголошена і патріархом підписана абсолютно протилежна православній традиції єресь. Після цього навіть найлояльнішим симпатикам РПЦ в інших помісних церквах бракуватиме аргументів. А в Штатах тільки-тільки почали розгортати лобістську кампанію щодо "в Україні переслідують християн" – і як її вести далі, якщо РПЦ в одноголосному порядку проголосила, що завоювання України є справою священною. Коротше, це постріл собі в обидві ноги з кривої двостволки. Нехай продовжують".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...