У США показали бойові можливості дронів ALTIUS-600, які отримає Україна

У лютому цього року Сполучені Штати вперше анонсували передачу Україні безпілотників ALTIUS-600, які можуть виконувати як розвідувальні, так і бойові завдання.

Ці дрони увійшли у черговий пакет американської військової допомоги.

Безпілотники сімейства ALTIUS мають модульну конституцію, яка дозволяє використання великої номенклатури доступного корисного навантаження та виконання різноманітних завдань.

Нещодавно оприлюднили відео, у якому показано застосування ударної версії дрона ALTIUS-600M, яка має бойову частину і призначена для ураження різноманітних цілей.

На кадрах зафіксовано, як безпілотник після пуску здійснює горизонтальний політ у потрібний район, де розпочинає пошук наземної цілі, роль якої виконав морський контейнер на полігоні.

Дрон ALTIUS 600M наближається до цілі. Кадр з відео Anduril Industries
Дрон ALTIUS 600M перед ураженням цілі. Кадр з відео Anduril Industries
Після виявлення потрібної цілі дрон починає зниження і наближення до неї. Потім відбувається пряме ураження, що супроводжується потужним вибухом бойової частини, яка розташована у носовій частині ALTIUS-600M, щоправда тип встановленої боєголовки та її маса не розголошуються.
Ураження безпілотником ALTIUS 600M. Кадр з відео Anduril Industries
Вибух бойової частини дрона ALTIUS 600M. Кадр з відео Anduril Industries
БПЛА ALTIUS-600 має метр завдовжки, розмах його крил – 2,54 м. Вага дрона – 12,25 кг разом з корисним навантаженням, що може становити до 3 кг. Він передусім призначений для повітряного спостереження і розвідки.

Дрон можна запускати з літальних апаратів, наземних транспортних засобів та морських платформ, використовуючи загальну пускову трубу або пневматичну інтегровану систему запуску чи інші системи. Крила БПЛА швидко розгортаються після викидання з пускової труби. Він має двигун зі дволопатевим повітряним гвинтом у хвостовій частині.

БПЛА ALTIUS-600. Фото: Area-I
Випробувань перспективного бойового безпілотника XQ-58A Valkyrie. Фото: ПС США
Запуск БПЛА ALTIUS. Зображення: Future Vertical Lift Cross-Functional Team
У носовій частині ALTIUS-600 може розміщуватися різноманітне устаткування для збирання розвідувальної інформації або засоби РЕБ.

Крім того, безпілотник може бути оснащений бойовою частиною, яка перетворює цей БПЛА на дрон-камікадзе.

Керувати польотом ALTIUS-600 можна вручну за допомогою системи дистанційного керування наземної станції управління. Він також може здійснювати політ по запрограмованому маршруту.

При цьому літальний апарат може до 4 годин перебувати в повітрі, заявлена дальність його польоту – 440 км.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про фортифікації

вівторок, 14 травень 2024, 1:45

Коли Збройні Сили у вересні 2022 року прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись. . Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов л...

"Манна небесна" щедро сиплеться на "кварталівців" за новою схемою: Компанія режисера "Слуги Народу" отримала з бюджету менше ніж за рік вже 750 млн грн (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:40

Новоспечений мультимільйонер не зміг пояснити суті свого раптового і щасливого бізнесу. В кіно він розуміється набагато краще ніж в отій бісовій інженерії, котра несе золоті яйця зеленого кольору. Нащо з Мінкультури під час війни тягнути десятки мільй...