У США показали бойові можливості дронів ALTIUS-600, які отримає Україна

У лютому цього року Сполучені Штати вперше анонсували передачу Україні безпілотників ALTIUS-600, які можуть виконувати як розвідувальні, так і бойові завдання.

Ці дрони увійшли у черговий пакет американської військової допомоги.

Безпілотники сімейства ALTIUS мають модульну конституцію, яка дозволяє використання великої номенклатури доступного корисного навантаження та виконання різноманітних завдань.

Нещодавно оприлюднили відео, у якому показано застосування ударної версії дрона ALTIUS-600M, яка має бойову частину і призначена для ураження різноманітних цілей.

На кадрах зафіксовано, як безпілотник після пуску здійснює горизонтальний політ у потрібний район, де розпочинає пошук наземної цілі, роль якої виконав морський контейнер на полігоні.

Дрон ALTIUS 600M наближається до цілі. Кадр з відео Anduril Industries
Дрон ALTIUS 600M перед ураженням цілі. Кадр з відео Anduril Industries
Після виявлення потрібної цілі дрон починає зниження і наближення до неї. Потім відбувається пряме ураження, що супроводжується потужним вибухом бойової частини, яка розташована у носовій частині ALTIUS-600M, щоправда тип встановленої боєголовки та її маса не розголошуються.
Ураження безпілотником ALTIUS 600M. Кадр з відео Anduril Industries
Вибух бойової частини дрона ALTIUS 600M. Кадр з відео Anduril Industries
БПЛА ALTIUS-600 має метр завдовжки, розмах його крил – 2,54 м. Вага дрона – 12,25 кг разом з корисним навантаженням, що може становити до 3 кг. Він передусім призначений для повітряного спостереження і розвідки.

Дрон можна запускати з літальних апаратів, наземних транспортних засобів та морських платформ, використовуючи загальну пускову трубу або пневматичну інтегровану систему запуску чи інші системи. Крила БПЛА швидко розгортаються після викидання з пускової труби. Він має двигун зі дволопатевим повітряним гвинтом у хвостовій частині.

БПЛА ALTIUS-600. Фото: Area-I
Випробувань перспективного бойового безпілотника XQ-58A Valkyrie. Фото: ПС США
Запуск БПЛА ALTIUS. Зображення: Future Vertical Lift Cross-Functional Team
У носовій частині ALTIUS-600 може розміщуватися різноманітне устаткування для збирання розвідувальної інформації або засоби РЕБ.

Крім того, безпілотник може бути оснащений бойовою частиною, яка перетворює цей БПЛА на дрон-камікадзе.

Керувати польотом ALTIUS-600 можна вручну за допомогою системи дистанційного керування наземної станції управління. Він також може здійснювати політ по запрограмованому маршруту.

При цьому літальний апарат може до 4 годин перебувати в повітрі, заявлена дальність його польоту – 440 км.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...