У США вважають, що ЗСУ доведеться відійти від Бахмута, - Bloomberg

Згідно з оцінками американських і європейських офіційних осіб, російський наступ на сході України неминучий, навіть "за умови відмови Києва від додаткових поставок зброї для власного наступу на півдні навесні". Тож, американські високопосадовці радять українським силам тягнути час та відійти від Бахмута, щоб дочекатися зброї та зібрати ресурси для весняного наступу. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

"Жодна сторона, швидше за все, не отримає значних успіхів у війні. У найближчому наступі Росія менш імовірно буде рухатися з півночі через Білорусь", — висловили думку анонімні особи, на яких посилається джерело.

За словами високопосадовців, США радять українським силам тягнути час, щоб дозволити танкам та іншому озброєнню прибути. Відступ з Бахмута не матиме значного стратегічного впливу на війну.

"Незважаючи на те, що перелік озброєння, що вже надіслали зі США, Європи та інших союзників — від боєприпасів до артилерії та танків і систем протиракетної оборони великої дальності — допомагає Україні стримувати російські сили, цього недостатньо для наступу. Конфлікт триватиме принаймні протягом цього року, — додають джерела.

За словами високопоставленого американського чиновника, українські війська, швидше за все, встановлять оборонні лінії дуже близько до того місця, де зараз проходить лінія фронту.

Очікується, що з Бахмута Росія просуватиметься до Слов'янська і Краматорська. "Її військам навряд чи вдасться захопити всю східну частину Донецької області найближчим часом, зважаючи на величезні розміри території", — додають експерти.

Також американський чиновник заявив, що Україна навряд чи зможе повернути Крим найближчим часом.

Проте, якщо Україні вдасться повернути собі територію на півдні в районі Мелітополя і розділити російські кордони між Кримом і сходом країни до кінця літа, Київ створить підгрунтя для кількох важких місяців для Путіна і його військ.

Також існує думка, що росіяни вчаться на помилках. "Росія відвела техніку з районів, що знаходяться в межах досяжності далекобійної артилерії, побудувала більше оборонної інфраструктури, такої як загородження і траншеї в північному Криму, і розмістила більше мін. За словами високопосадовця НАТО, вона також використовує коротші логістичні лінії", — передає видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...