У США випробували ракети з APKWS проти дронів. Ці ракети отримає Україна в рамках оборонної допомоги

Компанія BAE Systems успішно завершила додаткові випробування 70 мм ракет з APKWS для протидії безпілотникам.

Ці ракети калібру 70 мм оснащені системою лазерного наведення та новою боєголовкою виробництва General Dynamics.

Система наведення отримала назву Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS), боєголовка – High-Explosive Anti-Tank Anti-Personnel Anti-Materiel (HEAT/APAM).

У ході нових випробувань п’ять 70-мм ракет уразили різні безпілотники, у тому числі БПЛА, які летіли зі швидкістю понад 161 км на годину.

Комплект APKWS перетворює стандартну ракету з 4,5-кілограмовою боєголовкою у високоточну, недорогу, надзвукову «ударну зброю з блокуванням після пуску», заявляє BAE.

70-мм ракета з APKWS. Фото: BAE Systems

Компанія зазначає, що комплект лазерного наведення дає можливість літакам і вертольотам наносити «хірургічні удари» з відстані понад 3 км.

Неконтактний підривник, який входить у комплект, дозволяє ракеті уражати ціль без прямого контакту.

Ракети з наведенням APKWS ефективні проти броньованих, стаціонарних і рухомих цілей і можуть запускатися з літаків, вертольотів, вантажівок, катерів і бойових модулів.

«Безпілотники стають все більш поширеними в конфліктах по всьому світу, і ми даємо нашим клієнтам ефективний спосіб протистояти їм, не марнуючи дорогі ракети», – сказав директор BAE Systems Precision Guidance and Sensing Solutions.

Нещодавно в рамках одного з випробувань ракети змогли успішно уразити броньовану техніку з великої відстані та масивну сталеву пластину.

Нагадаємо, на базі цих рішень створений комплекс VAMPIRE (Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment).

Комплекс VAMPIRE для 70-мм ракет з APKWS від BAE Systems. Фото: L3Harris

Про надання таких ракетних комплексів Україні Пентагон оголосив у пакеті військової допомоги 24 серпня.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...