Як країни Балтії планують готуватися до ймовірного наступу Росії, - Washington Post

Країни Балтії в останні тижні обговорювали питання можливого виходу з міжнародного Оттавського договору, який забороняє протипіхотні міни. Це необхідно для мінування територій у рамках підготовки до можливої загрози з боку Росії. Про це пише газета The Washington Post, передають Патріоти України.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, за даними WP, доручив збройним силам своєї країни вивчити, чи є сенс виходити з міжнародного договору про використання протипіхотних мін. «Мета для всіх нас полягає в тому, щоб зміцнити нашу обороноздатність, зробити все, щоб наш кордон захищав наше суспільство», — сказав він.

Поки що політики Литви, Латвії та Естонії висловилися проти використання протипіхотних мін. Військові зіставляють дешеву здатність сповільнювати танки та вигравати час для приходу підкріплення НАТО з ризиком для майбутніх поколінь своїх власних громадян, вказується в матеріалі.

Спрудс також заявив, що переваги переважуються недоліками, включно з ризиком для населення і відповідною реакцією міжнародної спільноти. Але всі три країни вже інвестують у протитанкові міни та інші боєприпаси, які вважаються менш небезпечними, пише WP.

Крім такого типу мін, Оттавська конвенція також дозволяє використовувати менші за розміром міни з дистанційним управлінням. Ці типи мін набагато дорожчі, ніж протипіхотні вибухівки старого зразка. Ні США, ні Росія не є учасниками договору про протипіхотні міни, який підписали 133 країни.

Уряди балтійських країн також нещодавно домовилися побудувати Балтійську лінію оборони — скоординовану систему бункерів і укріплень. Їхній кордон має стати більш мілітаризованим, планується встановити датчики і фізичні перешкоди для блокування танків та інших транспортних засобів.

Балтійці «роблять висновки з міцної лінії оборони свого потенційного ворога в Україні, зазначаючи, що російська система мінних полів, дротів і траншей унеможливила просування київських сил минулого літа», пише WP.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...