У Тюмені скасували заплановане свято із приводу "возз'єднання": Кремль таки планував поглинання Білорусі, але щось пішло не так

"Інформаційний портал культури" Тюменської області (випадково?) злив наказ Мінкульту РФ №2433 за 1 грудня - про запланований на 12.12.22 "приємний сюрприз" - підписання "Договору про возз'єднання" Білорусі й Росії, з приводу чого 22 грудня мали відбутись якісь урочисті заходи", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Урочистостей, звісно не відбулось, бо "возз'єднання" також не сталось - Лукашенко якось пропетляв. Ймовірно, це стало однією з причин особистого візиту Путіна до Лукашенка, а не навпаки - при тому Путін поводився як демонстративно невдоволений господар.
Документ, звісно, видалили, посилання видає "404" - хоча кеш не горить і все можна знайти. Як і текст ще одного оперативно видаленого повідомлення того ж тюменського порталу культури про наказ Мінкульту РФ №2483 від 7 грудня про "цікаві новинки від працівників культури Тюменщини" на підтримку "нової хвилі мобілізації - чудового шансу проявити себе всім тим молодим хлопцям, які розуміють свій обов'язок перед батьківщиною".
Виходить, Кремль таки планував на цей грудень поглинання Білорусі. Що непрямо підтверджується фразою Путіна в понеділок під час візиту до Мінська: "В нас немає зацікавленості будь-кого поглинати. Просто нема доцільності в цьому".
Отже, з поглинанням не вийшло. Зрештою, в самого Лукашенка не настільки впевнене становище, щоб провокувати поглинанням масові обурення власних чиновників в Мінську і на місцях, а також військових середньої ланки (бо саме ці дві групи негайно буде замінено російськими лояльними держслужбовцями у випадку офіційного аншлюсу Білорусі Росією). Так що якраз його тихий опір "возз'єднанню" зрозумілий.
Але, можливо, все ж є якісь кулуарні домовленості Путіна й Лукашенка хоча би про подальшу пряму співучасть РБ у нападі на Україну. Бо надто підозріло виглядають неуточнені укладені під час візиту Путіна домовленості щодо "реструктуризації кредитів Білорусі перед РФ" і офіційна констатація білоруським прем'єром узгодження "фіксованої і вигідної" ціни на російський газ, "ґрунтованої на білоруській пропозиції".
Цей ярмарок небаченої щедрості Кремля на тлі вже офіційно оприлюднених прогнозів падіння економіки РФ, виробництва, валюти тощо повинен мати під собою якісь дуже серйозні підстави. Можливо, йдеться дійсно якраз про впихування нарешті Білорусі безпосередньо у війну з Україною.
Подивимось, наскільки в білоруського чиновництва і військових стане лояльності до Лукашенка - чи готові вони за нього і Путіна вмирати в Україні. Чи все ж знайдуть важелі тиску, щоб як мінімум заморозити участь Білорусі у війні на теперішньому рівні".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Новоросійську пролунали вибухи: У порту атаковано ключові термінали перевалки нафти та нафтопродуктів РФ на Чорному морі

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:40

В Новоросійську (Краснодарський край, Російська Федерація) пролунали вибухи. В районі міста нібито працюють системи протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Про це у п'ятницю, 17 травня, пишуть місцеві Telegram канали. . Під удар, попередньо...

Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:05

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську. . Наші предки присвячували це народне ...