У тих, хто знаходиться за кордоном, виникнуть проблеми: У Росії банки змусять відстежувати геолокацію клієнтів

Кремль має намір відстежувати перебування своїх громадян за кордоном і блокувати їм рахунки в російських банках. Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на дані джерел, передають Патріоти України.

Стверджується, що Міністерство фінансів Росії підготувало проєкт постанови, за якою банки та інші фінустанови будуть зобов'язані відстежувати перебування своїх клієнтів-фізосіб за кордоном і вимагати в них інформацію про їхнє податкове резидентство.

Передбачається, що банки виявлятимуть тривале перебування своїх клієнтів за кордоном через функцію геолокації в мобільному застосунку банку або особистому кабінеті на сайті. Якщо виявиться, що клієнт перебуває за межами РФ понад півроку, до нього з'являться питання.

Зазначається, що російські банки вже і так зобов'язані припиняти обслуговування клієнтів, які відмовляються надавати дані про своє податкове резидентство, або дають неправдиву інформацію. Тепер же банки будуть ще й перевіряти, хто з клієнтів міг стати податковим резидентом іншої країни.

Ще влітку російська влада підняла податки для своїх громадян, які працюють з-за кордону віддалено. Ймовірно, нові вимоги до банків - це спроба посилити контроль за такими платниками податків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 травня. Обережно з ножами та іншими гострими предметами

понеділок, 20 травень 2024, 7:05

Православна церква України 20 травня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Фалалея, Олександра та Астерія. За старим стилем сьогодні згадують явлення в небі Хреста Господнього в Єрусалимі. . 20 травня наші предки займалися посівом огірків. Для ці...

Дивне в замаху на Фіцо. Замішані російські спецслужби - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 6:15

Замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо влаштував місцевий письменник Юрай Цинтула, який пов'язаний з проросійськими силами. А західні спецслужби незадовго до замаху попереджали, що Росія готує провокації по всій Європі. Що задумав Путін? Про...