У Вагнері заявили, що їхні бойовики, які потрапили в полон до туарегів в Малі, мертві, але щось пішло не так

Бойовики ПВК Вагнер стверджують, що їхні полонені, яких у липні захопили в полон повстанці-туареги в Малі, померли, водночас самі туареги це спростовують. Про це у п’ятницю, 4 жовтня, повідомила агенція Reuters, передають Патріоти України.

Зазначається, що представники Вагнера поінформували сім'ї полонених найманців про їхню смерть, про це свідчить публікація в Telegram брата одного з бойовиків. Родичі ще трьох полонених повідомили Reuters, що теж отримали дзвінки із повідомленням про смерть своїх близьких-бойовиків.

Проте представник повстанців-туарегів спростував ці заяви, наголосивши, що полонені росіяни та солдати малійської армії, захоплені в тому ж бою, залишаються живими. «Усі наші полонені живі. Вагнер брехуни», — заявив речник повстанців, проте відмовився надати докази на підтвердження цієї інформації.

11 вересня Reuters ідентифікувало 23 бойовиків так званої ПВК Вагнер, які зникли безвісти після розгрому повстанцями-туарегами в Малі, і ще двох, яких туареги взяли в полон. Родичі деяких із них розповіли, що тіла вбитих «були кинуті в пустелі».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року, - журналіст

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 22:02

"Важливо! У Молдові через порт Джурджулешти може повторитися "кримська" спецоперація лютого 2014 року. Потрібне негайне превентивне реагування України й Румунії. Просимо поширення", - пише журналіст та головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на ...

Як працюють "червоні лінії" на Близькому Сході та у Європі – загадка. Чому там можна обстрілювати російські бази, а тут – не можна? - політолог

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 21:17

"Вчора Ізраїль обстріляв ракетами російську базу Хмеймім у Сирії, де якраз приземлився іранський літак. Фото та відео вибухів уже досить у мережі", - пише політолог Петро Олещук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та пр...