У Вашингтоні занепокоєні. Удар морських дронів по Новоросійському порту поставив під загрозу експорт російської нафти, - FT

Морський дрон атакує російський десантний корабель Оленегорский горняк

Москва применшує масштаби збитків, завданих ударом безпілотників по Оленегорскому горняку, внаслідок якого інфраструктура експорту нафти РФ, що є одним із джерел фінансування війни проти України, вперше опинилася під загрозою.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на два анонімні джерела.

Служба безпеки України у співпраці з Військово-морськими силами здійснили удари з морських безпілотників за межами порту Новоросійська, який є великою військово-морською базою та портом для експорту нафти.

Джерела зазначають, що атака на інфраструктуру експорту нафти, ймовірно, викличе занепокоєння Сполучених Штатів та інших країн Заходу.

FT повідомляє, що США докладали зусиль для збереження російської нафти на ринку, щоб зупинити зростання цін і запобігти збиткам у світовій економіці. Адміністрація президента США Джо Байдена прагне, щоб ціни на нафту залишалися стабільними перед президентськими виборами наступного року.

Зазначається, що Новоросійськ є головним чорноморським нафтовим портом Росії, звідки експортується близько 600 000 барелів нафти на день. Це також головний пункт експорту нафти з Казахстану, де закінчується магістраль Каспійського трубопровідного консорціуму потужністю 1,2 млн барелів на добу.

«Білий дім не сприйме все, що ризикує скоротити постачання російської нафти на ринок», — сказала Хеліма Крофт, колишній аналітик ЦРУ.

Вона додала, що занепокоєння Вашингтона полягає в тому, що Україні буде важче отримувати західну підтримку, якщо виникне серйозна енергетична криза.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Хто тебе знімав з позиції?": Журналіст показав, яка атмосфера панує в армії окупантів (відео)

субота, 28 вересень 2024, 13:52

Командири російських окупантів, які воюють в Україні, принижують та б'ють своїх підлеглих. Відповідним відео поділився український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Хто тебе знімав з позиції?", - запитує на відео командир свого підле...

Кирило Буданов перевірив позиції розвідників на Харківщині - джерела

субота, 28 вересень 2024, 13:28

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов здійснив перевірку позицій розвідників у Харківській області. Він також провів планування операцій разом із командирами. Про це повідомили джерела NV у Силах оборони, передають Патріоти У...