"У війні з РФ почався переломний момент": Жданов поділився аналізом ситуації на фронті

Сили оборони України ведуть успішні контрнаступи на Харківському напрямку. Завдяки впевненим і злагодженим діям ЗСУ за підтримки місцевого населення наші війська просунулися практично на 50 км за три дні. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в YouTube, аналізуючи ситуацію на фронті, передають Патріоти України.

"День контрнаступу ЗСУ на Харківському напрямку можна вважати початком переломного моменту і переходом війни в третю стадію - стадію контрнаступальних дій ЗСУ. Це буде не так швидко, як нам хочеться, поступово. Але сам факт: ми вже почали вирішувати питання щодо розгрому російських військ і звільнення нашої території. До цього у нас був етап позиційної війни: все літо ми провели на цій стадії, навіть трохи відступали", - зазначив він.

Жданов зазначив, що на сьогодні темп наступу ЗСУ набагато перевищує темпи наступу, які показувала РФ, особливо на другому етапі війни, саме позиційної війни - протягом літа.

"Нагадаю, що за 35 діб на Бахмутському напрямку російські війська просунулися на 10 км (це було в липні, за оцінками Американського інституту вивчення війни). Ми за три дні пройшли 50 км. Плацдарм розширюється. Ми практично дійшли - є фото, але немає офіційного підтвердження з боку Генштабу - до міста Куп'янськ і наші війська знаходяться на об'їзній дорозі. На сьогодні ISW висловив думку, що ЗСУ можуть до кінця тижня або в найближчі 72 години можуть звільнити Куп'янськ. Зараз місто знаходиться під повним вогневим контролем українських військ", - говорить експерт.

За його словами, це може свідчити про те, що угруповання російських військ в районі Ізюма - воно оцінюється приблизно в 10 тисяч військовослужбовців - можна вважати в оперативному оточенні ЗСУ.

"Але російське командування підтягує резерви. Зараз є інформація, що з усіх боків, все що можна підтягнути, стягується на Слобожанський напрямок в районі Куп'янська, щоб зупинити або хоча б якось вирівняти ситуацію з просування ЗСУ", - попереджає Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вам будь-який військовий скаже, що волонтер, який привозить десятки FPV, – не менш цінний, ніж піхотинець на позиції, - Віктор Андрусів

понеділок, 29 квітень 2024, 23:33

"Про різницю між участю й індульгенцією. Одна з найбільших проблем нашого часу – це рівняти всіх під одну гребінку. Якщо військовий – то герой, якщо виїхав у Європу – то зрадник. Насправді серед військових купа різних покидьків, які можуть утекти, укра...

Не впевнений, що серед мільйона осіб у силах оборони хоч хтось воює за владу. За неї узагалі не треба воювати, - Віктор Трегубов

понеділок, 29 квітень 2024, 23:23

"Уже писав, та ще раз треба. З усіх аргументів на користь ухилення різного ступеня довбодятлізму мене більш за все дивує "за що воювати, за цю владу?" Ем. Мені просто цікаво, а ті, хто його висувають, хоча б на секунду намагаються подумати, що говорить...