У ворога наростає відчай: У боях за Вугледар ЗСУ за рік вісім разів знищували "елітну" бригаду морпіхів Росії. ISW назвав причини таких невдач

Російські окупанти не полишають спроб захопити місто Вугледар на Донеччині попри значні втрати у живій силі та техніці.

Зокрема серед "елітних" підрозділів російської армії, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"Нинішня російська тактика, яка включає початковий лобовий штурм із наступними атаками на укріплені українські фланги, призводить до величезних втрат. Вона не дає успіху через складний рельєф місцевості, відсутність бойової могутності росіян і нездатність напасти зненацька", – зазначають аналітики.

155-ту бригаду морської піхоти РФ, яку вважали елітною, з початку вторгнення було знищено та відновлено вісім разів.

Ця ворожа бригада морпіхів зазнала катастрофічних втрат у живій силі та техніці під час постійних невдалих атак на Вугледар у листопаді 2022 року та лютому 2023 року.

Російське військове керівництво значною мірою покладається на резервні частини 98-ї повітряно-десантної дивізії, щоб компенсувати ці втрати. У район Вугледара перекидають деякі частини 8-ї повітряно-десантної дивізії, що розташована в районі Кремінної Луганської області.

"Це свідчить про рівень відчаю з боку російського командування", – гадають експерти.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...