У збитому А-50 міг бути Валерій Боровіков, який навів ракету на Будинок офіцерів у Вінниці у 2022-му, - ЗМІ

Серед загиблих внаслідок збиття російського літака А-50 23 лютого міг бути Валерій Боровіков, якого раніше OSINT-аналітики називали причетним до наведення російської ракети по Будинку офіцерів у Вінниці 14 липня 2022 року, інформують Патріоти України.

Російський Telegram-канал "Досье Шпиона" стверджує, що на борту збитого А-50 були:

  • майор Валерій Боровіков, командир;
  • майор Олександр Рулюк, штурман;
  • майор Михайло Чанцев;
  • капітан Сергій Васильєв;
  • старший лейтенант Олександр Провалов;
  • прапорщик Дмитро Хрульов.

«Також, до цього борту прикріплені офіцери Бєлов, Тельманов, Солдаткін та Федосов. Чи були вони на борту в момент катастрофи наразі невідомо», — сказано в повідомленні російського Telegram-каналу.

Про те, що ці російські військові були на збитому А-50 повідомляла й Українська правда із посиланням на співрозмовників у ГУР. За даними видання, усі вони загинули.

У лютому 2023 року OSINT-паблік Бджоли повідомляв про відповідальність Боровікова за наведення ракетного удару по Будинку офіцерів у Вінниці 14 липня 2022 року, внаслідок якого загинули 27 людей, в тому числі троє дітей.

«Встановлено, що Боровіков — командир екіпажу літака А-50У Таганрог (бортовий номер 41 червоний, реєстраційний номер RF-94268). Саме борт RF-94268 знаходився на білоруському аеродромі в Барановичах і активно працював із самого початку повномасштабного вторгнення рф в Україну до квітня. Пізніше — 9 липня — цей борт повернувся в Беларусь. А вже 14 липня окупантами був здійснений ракетний удар по Винниці, внаслідок якого загинули 27 осіб, в тому числі діти, поранено 202, безвісти зникло 8 осіб», — йшлося тоді в повідомленні OSINT-пабліка.

Увечері 23 лютого сили оборони України збили російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50. Це офіційно підтвердили у Повітряних силах ЗСУ та в ГУР. За даними ЗМІ, літак уразили з радянського ЗРК С-200. Це вже другий А-50, знищений від початку цього року. Ціна одного такого літака — понад 350 млн доларів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...