У Зеленського по-тихому відкрили українське небо російським літакам: "Схоже, війна для влади закінчена", - військкор Цаплієнко

У п'ятницю, 10 липня, російський пасажирський літак, який здійснював внутрішній рейс за маршрутом Анапа - Санкт-Петербург

Росія відновила цивільні польоти над Україною. У небі над неокупованою територією вперше за п'ять років був помічений російський борт. Без згоди офіційного Києва це було б неможливо. Однак громадськість про це ніхто заздалегідь не повідомив, зазначають Патріоти України.

Про відновлення транзиту авіації РФ по Україні написав в Telegram український журналіст Андрій Цаплієнко: "Росіяни знов в українському небі. Сьогодні російський пасажирський літак вилетів з Анапи і попрямував до Санкт-Петербурга над Донбасом - і окупованим, і неокупованим. Це неможливо було б зробити без дозволу відповідних офіційних структур України. Для них, схоже, війна за суверенітет цієї країни закінчилася".

Як свідчать дані сервісу Flightradar24 це був Airbus A319-112 компанії "Уральські авіалінії", зареєстрованої в Єкатеринбурзі. Борт летів через територію ОРДЛО, Луганської та Харківської областей. Потім увійшов у російський повітряний простір.

Російський літак увійшов у повітряний простір над Донбасом і Харківщиною 01

Як показує схема прольоту, поблизу Ростова-на-Дону борт повертає на захід і рухається через Україну, де в районі тимчасово окупованих російськими військами міст Брянка та Кадіївка вирівнює курс і далі вже рухається на північ.

Зазначимо, прольоти територією України для російських літаків заборонені, а рейси через зону бойових дій на Донбасі не здійснює жоден перевізник світу.

Без дозволу української влади та супроводу українського диспетчера політ не міг бути здійснений. Намагання з'ясувати в Міністерстві оборони і ДП "Украерорух" як таке сталося наразі не увінчались успіхом. У Державній прикордонній службі повідомили, що такі випадки не належать до зони відповідальності їх відомства.

Варто зазначити, що Київ заборонив транзит авіації Росії по території України в листопаді 2015 року. Наступні 5 років тільки кілька російських літаків знаходилися в повітряному просторі неокупованої України. Йдеться про борт, який був задіяний в обміні полоненими з РФ. Також був випадок, що Київ дозволив проліт російського пасажирського літака, який потрапив в бурю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...