У ЗСУ створять "академію" для сержантів

У ЗСУ створять «академію» для сержантів – Центр підготовки та передового досвіду сержантського складу ЗСУ

У ЗСУ створять «академію» для сержантів

Про це в інтерв’ю АрміяInform розказав начальник Управління по роботі з сержантським складом Збройних Сил України старший прапорщик Олександр Косинський.

На початковому етапі це буде курс лідерства сержантського та старшинського складу при Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського у Києві.

У Центрі будуть проводити вивчення й узагальнення передового досвіду з підготовки сержантів у відповідних навчальних центрах.

Це дозволить забезпечити впровадження сучасних методик підготовки сержантів у курси професійної військової освіти та підготовки сержантського складу ЗСУ, забезпечити єдиний підхід і стандарти у різних навчальних інституціях, – сказав Олександр Косинський.



Він додав: з часом, якщо не контролювати, як проводять курси в різних навчальних закладах та центрах, вони можуть почати працювати по-різному, хоча програма буде єдиною. Це призведе до різниці у вишколі сержантів (старшин) за одними й тими ж дисциплінами навчання.

Тобто, по-різному підготовлені сержанти на певному рівні не зможуть комунікувати та налагоджувати ефективну службову взаємодію.

Також Центр займатиметься розробкою (вдосконаленням) навчальних програм і кваліфікаційних стандартів курсів підготовки сержантського складу в межах системи багаторівневого вишколу, навчально-методичних матеріалів для них; контроль якості навчання й дотримання стандартів підготовки у військових коледжах та центрах підготовки сержантського складу.

– Це перший крок на шляху створення найвищої навчальної інституції сержантського (старшинського. – Ред.) складу ЗСУ. Він зі свого боку є завершальним етапом побудови сучасної системи багаторівневої підготовки сержантів, – підсумував старший прапорщик Олександр Косинський


Армійські військові звання


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...