Убиті в Україні "вагнерівці" спричинили новий "готівковий бум" у РФ, - Bloomberg

У Росії зросла кількість готівки після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Однією з причин є виплата сім'ям загиблих бойовиків з ПВК Вагнера компенсації «у конвертах». Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

За словами жінок з родин загиблих бойовиків, які дали коментар Bloomberg, грошова компенсація у розмірі 5 млн рублів, виплачена за смерть найманців їх родинам, приходять «у сумках», причому багатьом рекомендують не здавати готівку в банк.

«Вагнер заплатив усе, що мав», — сказала одна зі вдов. «Ми вже купили квартиру», — додала вона. Зазначається, що фінансування найманців Вагнера, кількість яких, за оцінками США, становила 50 000 осіб, «відкрило крани готівки», що спричинило викривлення в російській економіці.

За даними Bloomberg Economics, кількість готівки в обігу зросла рекордними темпами з вересня, після оголошення російським диктатором Володимиром Путіним мобілізації в РФ, що призвело до сукупного надлишкового відтоку готівки з банків на 2,2 трильйона рублів.

Також через накладені на Росію обмеження, використання готівки стає все більш поширеним та розповсюджується на окуповані частини України, де Росія нав’язує власну валюту, оскільки інші варіанти оплати залишаються обмеженими.

У аудіокоментарі ватажка ПВК Вагнера Євгена Пригожина, він сказав, що бійці «отримують усі гроші чорною готівкою». «Люди з колоній пішли воювати, щоб люди Російської Федерації сиділи вдома біля печей і грілися. І вони померли за цю чорну готівку», — сказав він.

У Bloomberg підкреслюють, що підвищення попиту на готівку вказує на зниження довіри населення до місцевих банків, зростання тривоги щодо невизначеності майбутнього, збільшення частки тіньової економіки та погіршення дотримання податкового законодавства.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...