Удар дронами по Таганрогу та пошкодження російського А-50: Злий Одесит звернув увагу на важливі подробиці

В російському Таганрозі на комплексі імені Берієва пошкодили літак А-50. Саме цей літак отримував пошкодження і раніше - в Білорусі. Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко (Злий Одесит), передають Патріоти України.

“Щодо А-50, який був у Таганрозі на комплексі імені Берієва, пошкоджений. Це повідомляв першим саме я, інформація до мене надійшла. А-50, який там знаходився, був саме той, який свого часу був пошкоджений у Білорусі. Ми пам'ятаємо ту історію, коли на території Білорусі розміщувалися літаки дальньої раідолокаційної розвідки та спостереження. Один з них отримав пошкодження дроном своєї радіолокаційної системи. Після цього його відправили до Російської Федерації, де він мав пройти комплекс ремонтних робіт”, - наголосив Олександр Коваленко.

За його словами, сьогодні Росія технічно та технологічно не може ремонтувати саме ці комплекси. Довгий час саме літак А-50 знаходився під відкритим небом - незахищений, не в ангарі.

“За рахунок як мінімум трьох прильотів, які відбулися по комплексу Берієва в Таганрозі, один з цих літаків отримав пошкодження фюзеляжу - не самої радіолокаційної системи, а був пошкоджений фюзеляж. Тому мінімум один А-50 буде більш складнішим для ремонтування”, - додав Коваленко.

Він також додав, що в РФ на обслуговуванні дев’ять одиниць А-50. З яких один перебуває на постійній модернізації за останні два роки. “Навіть вважалося, що в умовах сучасних санкцій вони взагалі не зможуть закінчити цю модернізацію. Два літаки знаходились на регламентному ремонті. Не через пошкодження, а регламентний ремонт силової установки, силових вузлів і так далі. Тому сьогодні в росіян обмежена кількість А-50 у розпорядженні - 3-4 одиниці максимум можуть використовувати”, - підкреслив Коваленко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...