Удар дронами по Таганрогу та пошкодження російського А-50: Злий Одесит звернув увагу на важливі подробиці

В російському Таганрозі на комплексі імені Берієва пошкодили літак А-50. Саме цей літак отримував пошкодження і раніше - в Білорусі. Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко (Злий Одесит), передають Патріоти України.

“Щодо А-50, який був у Таганрозі на комплексі імені Берієва, пошкоджений. Це повідомляв першим саме я, інформація до мене надійшла. А-50, який там знаходився, був саме той, який свого часу був пошкоджений у Білорусі. Ми пам'ятаємо ту історію, коли на території Білорусі розміщувалися літаки дальньої раідолокаційної розвідки та спостереження. Один з них отримав пошкодження дроном своєї радіолокаційної системи. Після цього його відправили до Російської Федерації, де він мав пройти комплекс ремонтних робіт”, - наголосив Олександр Коваленко.

За його словами, сьогодні Росія технічно та технологічно не може ремонтувати саме ці комплекси. Довгий час саме літак А-50 знаходився під відкритим небом - незахищений, не в ангарі.

“За рахунок як мінімум трьох прильотів, які відбулися по комплексу Берієва в Таганрозі, один з цих літаків отримав пошкодження фюзеляжу - не самої радіолокаційної системи, а був пошкоджений фюзеляж. Тому мінімум один А-50 буде більш складнішим для ремонтування”, - додав Коваленко.

Він також додав, що в РФ на обслуговуванні дев’ять одиниць А-50. З яких один перебуває на постійній модернізації за останні два роки. “Навіть вважалося, що в умовах сучасних санкцій вони взагалі не зможуть закінчити цю модернізацію. Два літаки знаходились на регламентному ремонті. Не через пошкодження, а регламентний ремонт силової установки, силових вузлів і так далі. Тому сьогодні в росіян обмежена кількість А-50 у розпорядженні - 3-4 одиниці максимум можуть використовувати”, - підкреслив Коваленко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...