Удар ззовні не міг спричинити такі наслідки: Західні експерти назвали ймовірну причину руйнування Каховської дамби

Каховську ГЕС, найімовірніше, зруйнував вибух зсередини. Удар ззовні навряд чи міг спричинити такі наслідки. Таку думку висловили експерти з техніки та боєприпасів, повідомляють Патріоти України із посиланням на The New York Times.

"Вибух у закритому просторі, коли вся його енергія спрямовується на навколишню будівлю, може завдати найбільшої шкоди. Навіть у цьому випадку, за словами експертів, для прориву дамби знадобилися б щонайменше сотні кілограмів вибухівки. Зовнішня детонація бомби або ракети спрямує на дамбу лише малу частину своєї сили, і для досягнення аналогічного ефекту знадобиться вибухівка значно більшої потужності", - пише видання.

Так, професор інженерії і експерт з вибухових речовин в Університеті Іллінойсу Нік Глумак наголосив, що кількість вибухівки, яку може нести боєголовка, є обмеженою. За його словами, навіть пряме попадання могло б не зруйнувати дамбу. "Для цього потрібна значна кількість енергії. Подумайте про сили, які діють на конструкцію в процесі – вони величезні. У вас є масивна сила води", - пояснив він.

Своєю чергою, професор інженерії в Університеті Меріленда і член Національної академії інженерії Грегорі Бехер, який вивчав руйнування дамб, назвав випадок Каховської ГЕС підозрілим.

Він пояснив, що деякі дамби руйнуються через сильні потоки води, що "переповнюють" їх. Однак у такому випадку руйнування починається з земляної частини дамби на обох берегах.

Але фотографії та відеозаписи свідчать про те, що Каховська дамба була прорвана спочатку посередині, поруч з електростанцією, що примикає до берега і перебуває під контролем Росії. Обидва кінці дамби спочатку були неушкодженими, але протягом дня з потоком води все більша частина дамби руйнувалася.

Видання наголошує, що навіть попри пошкодження, завдані раніше, а також шлюзові затвори та високий рівень води, було неочікуваним, що таку велику дамбу може розірвати на частини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зіграв із легендами футболу: Макрон майстерно забив пенальті (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 12:14

Президент Франції Еммануель Макрон взяв участь у благодійному футбольному матчі. Про це повідомляє France 24, передають Патріоти України. Разом з Макроном в поєдинку зіграли такі зірки футболу як Дідьє Дрогба, Дідьє Дешам, Лоран Блан, Еден Азар, Крісті...

"Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів": Кирило Сазонов - про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 11:59

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр, передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використовував фосфор. Росіяни зносять і випалюють Часів ...