Удари по мостах до Криму: Ветеран назвав, з чим в окупантів тепер найбільші проблеми

Внаслідок ударів по мостах на Херсонщині, що ведуть до окупованого Криму, українські військові ускладнили логістику російських військ утричі. Про це ексбоєць батальйону "Айдар", ветеран російсько-української війни та військово-політичний експерт Євген Дикий розповів у ефірі телемарафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

На думку Дикого, після ударів по мостах у Херсонській області у російських загарбників, перш за все, найбільші проблеми виникли з підвозом снарядів.

"В першу чергу – з підвозом снарядів. Крим наразі використовується як величезний склад для всього угруповання, яке наразі намагається утримувати "лінію Суровікіна" – російську потужу лінію оборони на Запоріжжі. Так само – угруповання, яке не дає нам висадитися на лівий берег Дніпра з правого. Повністю це південне угруповання – херсонська і запорізька частини – наразі забезпечуються снарядами, патронами та технікою замість підбитої, а підбиваємо ми багато, фактично одним шляхом – через півострів", – пояснив ветеран.

Він зауважив, що Крим теж використовується ворогом як дуже великий резервний склад, і як артерія. Туди із Росії Кримським мостом звозяться ресурси російських військ, а опісля переправляються на окуповані території метерикової частини України.

"Головним слабким місцем цієї схеми є те, що з Росії до Криму веде аж один міст, а з півострова на материк таких шляхових переходів було три. Вже два ми фактично перетворили на повністю неробочі", – зазначив Дикий.

На його думку, росіянам немає сенсу відновлювати пошкоджені шляхопроводи, адже на це піде дуже багато часу і сил. А після чергового ракетного удару ворогу доведеться починати все відновлювати знову.

"Фактично, росіянам лишився один шлях з півострова на материк – через Перекопський перешийок. Це єдина точка, де не мостовий перехід, а звичайна траса, тому витрачати на неї ракети Storm Shadow нам сенсу немає. З трасами нам треба боротися інакше – підсунутись туди, щоб цю трасу взяти під артилерійський контроль. Коли це буде зроблено, фактично повністю буде перебито сполучення між півостровом та материковою частиною", – пояснив військово-політичний експерт.

"Але навіть зараз ми ускладнили логістику окупантів рівно в три рази. Їм доводиться їхати в об'їзд, вони зав'язані на один переїзд на Перекопському перешийку. Снаряди їдуть довше, доїжджає їх менше. Це дуже суттєво відбивається на перебігу нашого наступу", – наголосив Дикий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...