Україна якнайскорше потребує F-16: Російські плануючі авіабомби змінюють хід війни на східному фронті України

Повітряний терор КАБами з боку окупантів невпинно набирає обертів

Нові плануючі бомби РФ виявилися нищівними для українських оборонних позицій на лінії фронту або поблизу неї. Про це пише колишній аташе з питань оборони Великої Британії в Москві Джон Форман.

У матеріалі зазначається, що ФАБ не така ефективна, ніж JDAM, але набагато дешевша. Зрештою вона набагато легше доступна для військ РФ, ніж JDAM для України.

"Причини нещодавнього російського просування в Донецьку багатогранні - Україна стикається з нестачею зброї та боєприпасів, а західні союзники зволікають з наданням нового фінансування та військової допомоги. Нещодавно модифіковані боєголовки ФАБ-1500 завдають чималої шкоди.", - пише Форман.

Та додає, що українські війська борються з цим як можуть, але потребують, щоб західні союзники активізувалися та надали більше зброї, боєприпасів та ППО.

У статті вказано про те, що нещодавно модифіковані РФ боєголовки ФАБ-1500 (кількість пов’язана з їх вагою в кілограмах) завдали значної шкоди. Україна також використовує керовані бомби, подібні до ФАБ, відомі як система бойових боєприпасів прямого нападу (JDAM), але кількість американської зброї набагато менша.

"По суті, це тупі некеровані бомби радянської епохи з розумними крилами, доданими до них, щоб атакувати нерухомі цілі з певним ступенем точності", — зазначив Форман, колишній аташе.

Бомба також може бути скоригована завдяки супутниковій або лазерній навігації. Це підвищує її точність влучання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...