Україна купує 16 САУ Zuzana 2

Україна підписала контракт зі Словаччиною про виробництво 155-мм самохідних артилерійських установок Zuzana 2.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави розповів про перемовини під час його візиту до Словаччини, де він зустрівся зі своїм словацьким колегою та провів зустріч на рівні делегації.

Сума контракту не розголошується, але зазначилось що законтрактовано виробництво 16 самохідних артилерійських установок Zuzana 2. «Я вдячний за оборонну підтримку, за всі ці місяці, зокрема й за підтримку зараз. Напередодні було підписано контракт на виробництво 16 самохідних гаубиць Zuzana 2», – розповів Володимир зеленський, Президент України

Це не перший контракт на самохідні артилерійські установки цього типу.

Як повідомляв “Мілітарний”, 2 червня 2022 року, Україна і Словаччина підписали контракт на постачання восьми самохідних гаубиць Zuzana 2 калібру 155 мм.

Під час офіційного підтвердження Словаччиною передачі самохідних артилерійських установок Збройним Силам України, зазначалося, що згодом 8 гаубиць відправлять в Україну.

Крім того, в жовтні 2022 року, Німеччина спільно з Данією та Норвегією профінансують виробництво і поставку на озброєння словацьких 155 мм колісних самохідних артилерійських установок Zuzana 2 для Збройних сил України.

Міністр оборони Словаччини Яро Надь підтвердив домовленості і опублікував фото з підписання угоди.

Вже 16 січня 2023 року, Україна отримала від Словаччини 8 цих САУ за літнім контрактом 2022 року.

Zuzana 2 – 155 мм колісна САУ виробництва словацької компанії ZTS Special. Це розвиток попередньої версії Zuzana калібру 155 мм, яка в свою чергу є похідною від чехословацької 152 мм САУ SHkH vz.77 DANA .

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...