Україна може отримати системи ППО Skynex

Концерн Rheinmetall виготовить для України два нові зенітні комплекси Skynex. Про це повідомило німецьке видання Handelsblatt з посиланням на свої джерела в уряді. Rheinmetall підтвердила замовлення в п’ятницю, водночас не назвала країну-отримувача.

Однак, згідно з даними урядових джерел, йдеться саме про України. Поставки очікуються вже на початку 2024 року.

Skynex призначені для протиповітряної оборони ближнього радіуса дії. Система здатна збивати безпілотники або крилаті ракети 35-міліметровими боєприпасами.

Вартість двох одиниць Skynex оцінюється в 182 млн євро.

Крім того, було підписано меморандум про взаєморозуміння щодо закупівлі вантажівок HX на суму приблизно 12 мільйонів євро. Ці машини будуть поставлятися разом з системами Skynex.

Очікується, що витрати будуть покриті урядом Німеччини.

Систему протиповітряної оборони Skynex була представлена Rheinmetall у листопаді 2021 року. Основним її озброєнням є 35-мм автоматична гармата Oerlikon Mk3.

Система протиповітряної оборони Skynex від Rheinmetall. 2021 рік

Система вже продемонструвала свою здатність уражати невеликий рій із малих повітряних дронів. Використання програмованих 35-мм боєприпасів Ahead, розроблених Rheinmetall є значно дешевшим, ніж аналогічні системи ППО, які базуються на керованих ракетах.

Ці боєприпаси не підпадають під дію електронних засобів протидії під час пострілу.


35-мм гармата Oerlikon Mk3, що використовується в системі ППО Skynex, має ефективну дальність стрільби 4000 метрів та скорострільність 1000 пострілів за хвилину. Гарматний модуль оснащений радаром стеження X-Band, який забезпечує функцію автономного пошуку цілі, що робить наведення простим та швидким.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...