Україна може зробити сильний хід, щоб захиститись від військового вторгнення РФ, - експерт

Україні слід акцентувати увагу на розвитку нової інноваційної економіки та залученні інвестицій в країну, щоб зменшити ризики повномасштабного військового конфлікту з Росією. Києву потрібно інвестувати в ті галузі, які принесуть державі прибуток. Про це заявив доктор економічних наук Андрій Длігач.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що зараз бізнес побоюється можливого військового вторгнення РФ на територію української держави. І Москва, таким чином, досягає своєї мети, щоб країна не думала про економічний розвиток. Бізнесу треба інвестувати в інновації, щоб зменшити ризик військових дій з боку Росії.

"Бізнес перебуває в страху в очікуванні посилення агресії Російської Федерації, посилення гарячої війни. Саме це і є мета наших ворогів - зробити так, щоб бізнес відкладав рішення, щоб держава намагалася врятуватися, концентрувалася на безпеці, а не на розвитку. Бізнес повинен саме зараз інвестувати в зростання, в інновації. Саме зараз високі ризики війни, і щоб їх знизити, ми повинні рости", - зазначив економіст.

За його словами, держава повинна розвивати виробництво і знаходити великі ринки збуту продукції, а також створювати рівень продовольчої безпеки для низки країн в Україні. Подібні рішення могли б забезпечити захист держави.

"Ми повинні саме в Україні розвивати виробництво і бачити для нас великі ринки - Танзанія, Уганда, Нігерія, Ефіопія, Індія, Близький Схід. Ми повинні допомагати Саудівській Аравії і Катару створювати зони продовольчої безпеки для їх країн в Україні... Це стрімко збільшило б безпеку самої України, якби ми робили контраверсійні, інноваційні, нестандартні кроки. Саме цим ми повинні займатися, а не будівництвом доріг", - додав Длігач.

При цьому він вказав, що Україні треба інвестувати в ті галузі, які повинні принести країні прибуток.

"Україна традиційно проїдає ті можливості, які тимчасово дає світ. Ми інвестуємо не там, де створюється добавка до ВВП, не там, де стрімко зростає економіка. Ми інвестуємо в дороги, хоча дороги не стимулюють прямі іноземні інвестиції, не стимулюють розвиток інших галузей. Слід інвестувати в інноваційні галузі, у створення технологічних парків і тому подібне", - підкреслив Андрій Длігач.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...