"Україна не продає електроенергію в Угорщину": Фурса розповів, як деякі політики допомагають Путіну

"Мета — посіяти паніку, зневіру, втому і змусити суспільство тиснути на владу для того, щоб досягти перемир’я на вигідних Росії умовах. Цього разу ППО спрацювала краще, цього разу кілька літаків взагалі не злетіло із «супераеродромів», а енергетики були більш готові і вже навчені попередніми ударами. Тому шкоди було завдано менше. Але завдано. І життя стало менш комфортним по всій Україні. Відкриваючи для Росії нову спробу залізти нам у голову", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Це не працює. Але вони намагаються. І частина цих намагань полягає у тому, щоб у ваших домових чатиках, у ваших таксі, на базарах і школа люди почали говорити про те, що «все не так однозначно», «електрики хватає», «то все бариги від влади заробляють і експортують електроенергію», «Захід знову нас кинув і дав лише 40 генераторів». Мета — підірвати єдність України у протистоянні російській агресії. Мета — посіяти недовіру всередині України і в коаліції з союзниками.

І це іноді працює. І душе шкода, що є багато корисних ідіотів, які повторюють закладені Путіним наративи. Але іноді їх повторяють люди, яких важко назвати ідіотами. Які точно «в темі», а колись були і «в долі». І от уже в телевізорі Юлія Володимирівна Тимошенко починає розповсюджувати російські наративи і каже, що ми експортуємо електроенергію в Угорщину. Сама. Особисто. Розповідає російську пропаганду. Вже не через своїх депутатів. А особисто.

І тут є два моменти. По-перше — це брехня. Ми не експортуємо електроенергію в Угорщину. Експорт електроенергії був улітку, коли у нас не було дефіциту і коли росіяни ще не били по нашій енергетичній інфраструктурі. І це було логічно і розумно. Бо це приносило країні гроші. І експорт був зупинений, коли росіяни почали кидати ракети на нашу енергосистему, наче скажені. І варто розуміти, що не можна було генерувати електроенергію «впрок», на майбутнє, зберігаючи її в чемоданах. Принаймні, поки Маск не побудує у нас свій супер чарджер.

Чи є перетоки з української системи в європейську? Так. І це нас дуже сильно рятує. На щастя, на початку війни ми змогли синхронізувати свою систему з європейською. А в єдиній синхронній системі звісно будуть перетоки. Але те, що виходить з нашої системи в Європейську в Угорщину, потім, синхронно, повертається, наприклад, на півдні, з Румунії через Молдову. І це дуже допомагає, бо це збільшує логістичні можливості системи, які й намагається зруйнувати Путін. Але важливо розуміти — ніхто не продає за гроші українську електроенергію. Це просто перетоки в єдиній синхронізованій системі. Які нам дуже допомагають проходити цю зиму.

По-друге, людина яка це каже, знає, що це брехня. Бо хто ж як не Юлія Володимирівна розбирається в енергетичній системі України. Як каже один її приятель — «я там викладав, де ви навчалися». І людина свідомо підтримує російські наративи. Чи тому що «все пропало», вона бачить рейтинги і хапається за соломинку зради, намагаючись осідлати улюблене зубожіння і повернути до старих добрих часів. Чи тому що… От друге взагалі першим приходить в голову, але то краще вже було б перше…

У будь-якому разі, дуже неприємно, коли Путіну допомагають в Україні. Допомагають реалізовувати його антилюдську стратегію. І роблять це люди, які завжди кричать, що вони патріоти. І таке не можна забувати".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...