Україна отримає ще дві РЛС TRML-4D

Німецька компанія HENSOLDT поставить в Україну нові радари повітряного спостереження TRML-4D.

Про відповідне замовлення повідомили на сайті компанії.

Для посилення протиповітряної оборони Україна отримає ще дві РЛС TRML-4D.

У повідомленні компанії йдеться про те, що в рамках замовлення на двозначну суму в мільйон євро два радари будуть доставлені вже протягом наступних трьох місяців.

Також зазначається, що на початку поточного року компанія HENSOLDT вже уклала контракт на чотири радари TRML-4D у рамках виробництва і постачання німецької системи протиповітряної оборони (ППО) IRIS-T SLM для України.

РЛС TRML-4D від Hensoldt

«Це укладення контракту не в останню чергу пов’язано з чудовими оперативними результатами, які були отримані після розгортання [ред, – РЛС TRML-4D] в країні, що сприяє подальшому зміцненню обороноздатності України», – сказав Томас Мюллер, генеральний директор HENSOLDT.

Першу багатофункціональну радіолокаційну станцію TRML-4D Україна отримала у жовтні 2022 року.

«Радари для української ППО захищають життя, а ми пишаємося тим, що можемо доставити вкрай необхідне обладнання в стислі терміни», – наголосив Мюллер.

Радіолокаційна станція (РЛС) TRML-4D від Hensoldt

TRML-4D – це розроблена у 2018 році мобільна багатофункціональна РЛС середньої дальності C-діапазону, у якій використовується активна фазована антенна решітка (АФАР) з електронним скануванням на основі приймально-передаючих модулів з нітриду галію (GaN). Вона – основний засіб виявлення батареї ЗРК IRIS-T SLM.

Радіолокаційна станція дозволяє виявляти, супроводжувати та класифікувати різні типи повітряних цілей, навіть малорозмірні, швидкісні, низьколітаючі та/або маневруючі крилаті ракети.


За даними розробника, РЛС дозволяє одночасно виявляти та супроводжувати до 1500 різних повітряних цілей на дальностях від 0,01 до 250 км з максимальною висотою виявлення – 30 км.

Літаки винищувальної авіації можуть супроводжуватися на відстані до 150 км, надзвукові ракети – на відстані до 60 км.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...