Україна отримала американські бронемашини Oshkosh M-ATV

Сполучені Штати передали Україні бронемашини Oshkosh M-ATV класу MRAP. Відео з цією бронетехнікою оприлюднили у соціальних мережах.

Машини передають ЗСУ як військову допомогу, яка необхідна Україні для протистояння російському вторгненню.

У Telegram-каналі NMFTE повідомили, що велику колону з різною західною бронетехнікою помітили на території України.

У кадр потрапило близько 40 одиниць військової автотехніки.

“Величезна колона західних бронемашин в супроводі українського УАЗ-469”, – йдеться у повідомленні. Варто зазначити, що раніше офіційних повідомлень від США про можливу передачу цього типу захищених транспортних засобів українським військовим не було.

Oshkosh M-ATV — це броньований автомобіль із колісною формулою 4×4 класу MRAP, який зараз перебуває на озброєнні армії США та низки інших країн.

Екіпаж машини зазвичай складається з п’яти людей. Один із них – оператор зброї, яка може розміщуватися на даху бронемашини. Це може бути кулеметна поворотна турель, на якій можна встановлювати кулемет 7,62-мм, гранатомет 40-мм або великокаліберний кулемет 12,7-мм Browning M2. Також бронемашина може оснащуватися дистанційно керованим бойовим модулем.

Машина має V-подібну форму днища, а в її салоні встановлені спеціальні сидіння, конструкція яких забезпечує амортизацію, яка захищає екіпаж від ударної вибухової хвилі. Бронемашина розвиває швидкість до 105 км/год на автотрасі.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...