Україна планує стати частиною роумінгового простору ЄС: Що це означає і до чого готуватися

Україна планує стати частиною роумінгового простору Європейського Союзу. Це дозволить здійснювати дзвінки між країнами ЄС та Україною без додаткових витрат. А тарифи на мобільний інтернет у Європі залишаться для українців на тому самому рівні, що на батьківщині, передають Патріоти України.
Також Україна планує увійти до єдиної зони платежів SEPA. Коли це станеться, українці зможуть робити грошові перекази у євровалюті без комісій. На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
За його словами, обидва ці кроки – проєкти з інтеграції України до Європейського Союзу. Адже зараз країна має довести, що готова стати повноцінною частиною європейської сім'ї.

"Приєднання України до зони єдиних платежів може відбутися вже влітку [2022 року]. Воно надасть можливість робити перекази в євро без будь-яких комісій", – наголосив Шмигаль.

Також у цьому зв'язку плануються великі інфраструктурні проєкти та покращення логістики. Ці заходи спрямовані на прискорення товарообміну через західний кордон України.

"Ми вводимо європейські правила практично в кожному секторі економіки та сфері суспільних відносин. Вступ України до ЄС – це наша ключова геополітична мета на найближчі роки. Для цього нам не потрібно 15 років", – додав Шмигаль.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...